Det bästa sättet att ta bort bläck

October 30

Du går ner i korridoren på kontoret. Din favorit kulspetspenna i fickan. Plötsligt du nå upp och känna en våt område. När du drar handen tillbaka, är det täckt med klibbig, svart bläck och dina kläder är förstörda. Bläck är en särskilt nettlesome, fläck framkallande ämne. Dess kemiska sammansättning gör det svårt, men inte omöjligt, att ta bort. Det finns ett sätt att angripa och avlägsna bläckfläckar.

Det bästa sättet att ta bort bläck

Ta bort den färgade plagg så snart som möjligt. Bläck fläcken kommer troligen att ha spridit och blir större än den var från början. Chef till badrummet och hitta några tvättsprit eller hårspray. Placera plagget fläcken nedåt på en pappershandduk eller en engångstrasa. Dab en ring av tvättsprit runt fläcken med en svamp så att bläcket sprider inte vidare. Sedan badda tvättsprit direkt på fläcken eller spritz hårspray på fläcken och gnugga tills bläcket är något avtrubbade. Fläcken bör omedelbart börja lätta. Sedan gnugga en liten mängd tvättmedel (tvätt eller diskmedel, vilket som är mer lättillgänglig) in i området och gör det möjligt att ställa in ett par minuter. Tvätta plagget omedelbart.

Andra sätt att ta bort bläck

Prova denna alternativa metod för att ta bort bläckfläckar. Blanda 1 tsk. av ammoniak med en tsk. av väteperoxid. Placera plagget på en pappershandduk, bets sidan nedåt. Med hjälp av en svamp eller disktrasa, gnida en ring av lösningen runt det färgade området. Om ditt plagg är ull, bomull eller någon annan naturlig duk, använd inte ammoniak; Använd 2 tsk. av väteperoxid. Därefter gnugga det färgade området kraftigt med glycerin tvål och skölj. Upprepa denna gnidning och sköljning tills fläcken har ljusare eller försvunnit. Tvätta plagget enligt tillverkarens anvisningar.

Några saker att veta

Olika typer av bläck är svårare att avlägsna än andra eftersom de har olika kemiska sammansättningar. Kulspetspenna bläck är faktiskt lättare att ta bort än filtpenna. Dessutom, ju förr du behandlar en bläckfläck, desto lättare är det att ta bort.

Men om du befinner dig med en färgade plagg middagstid på jobbet, du kan fortfarande göra något. Om du har tillgång till en förbandslåda, hämta tvättsprit från den och behandla fläcken i ett badrum. Du kanske också vill hålla en alkohol våtservett eller handsanitizeren till hands för samma ändamål. Torka plagget så grundligt som möjligt med en handduk eller handtork.

Slutligen, om du tar bort bläck från något annat än ett plagg, såsom matta eller stoppning, några av samma metoder kan användas. Försöka gnugga det färgade området med alkohol eller en ammoniak / väteperoxidblandning. Testa en liten mängd av någon av substanserna på ett område av mattan innan en stor mängd. Du vill inte att göra mer skada än vad som redan gjorts. Efter att ha provat detta, överväga en professionell matta eller stoppning renare.


  

Kommentar