Lägga till örter och kryddor till Rice medan det är matlagning i vatten

August 15

Lägga till örter och kryddor till Rice medan det är matlagning i vatten


Ris är den dagliga basföda av hälften av världens befolkning. Det är rimligt näringsrik och lättsmält, och dess troskyldigt neutral smak gör det till en idealisk folie för andra smaker. Ris används vanligt i många kulturer, vilket gör sin egen smak att komma igenom i den färdiga skålen. Andra kulturer lägga kryddor och andra aromatiska ingredienser, skapa rätter elegant som saffransrisotto, som fest som spanska paella eller ner hem enkelt som smutsiga ris. Lägga smak till grundläggande kokt ris kräver inte en etnisk kokbok eller någon särskild sakkunskap, bara några kryddor eller örter.

Instruktioner

1 Placera kastrull på medelvärme. Tillsätt smör eller olja, om du använder, och värm tills smöret slutar skummande eller oljan porlande och varm. Tillsätt riset och snurra att belägga med smör och olja, om du använder.

2 Tillsätt vatten eller buljong och krydda lätt med salt och peppar. Om du använder en kommersiell buljong, kommer riset vanligtvis inte kräver någon extra salt.

3 Tillsätt örter eller kryddor som valts för denna maträtt. Ta riset på gränsen till kokning, sedan täcka tätt och Sänk värmen till minimum. Låt riset för ånga tills allt vatten absorberas, ungefär 15-20 minuter.

4 Avslöja riset och låt ångan att fly. Låt riset att vila i minst fem minuter, sedan använda en gaffel för att ludd det. Servera genast.

Tips

  • För torktumlare, fluffigare ris, minska vattnet med en eller två matskedar.
  • I större satser behövs mindre vätska. En kopp ris behöver två koppar vatten, men på restauranger två liter ris behöver bara tre liter vatten.
  • Saffran har en speciell affinitet för ris, och används i fest risrätter från Spanien till Indien. Det ger en levande gul färg och tydligt stickande lukt. Branta gängorna i förväg i värmt vatten eller buljong.
  • Om du vill använda färska örter snarare än torkade, rör dem efter fluffa riset.
  • Kokt ris måste ätas eller kylas omedelbart efter tillagning. Om den lämnas vid rumstemperatur är mottagliga för infektion av Bacillus cereus, och kan orsaka sjukdom ska ätas.

  

Kommentar