Hur Koka Rödbeta

September 19

Hur Koka Rödbeta


Rödbetor eller betor, är en välsmakande och saftiga grönsaker, känd för sin mörkröd färg. En rik källa av järn och flera andra mineraler och vitaminer, kan rödbetor ätas rå, bakad eller kokt. Råa rödbetor är krispigt, men när bakat de tar på en söt-skarp smak. Om du föredrar mjuk och söt smak rödbetor, koka dem innan de används i sallader, smörgåsar eller andra recept.

Instruktioner

1 Skär några blad anslutna till rödbeta med en kökskniv eller sax. Lämna ca 2 inches av bladstjälken vid slutet av rödbetor. Detta kommer att behålla färg, smak och utseende rödbetor.

2 Placera rödbetorna under rinnande vatten för att tvätta. Använd dina händer att skrubba dem försiktigt för att tvätta bort alla jord. Se till att du inte punkteras eller skadas rödbeta huden.

3 Ställa in de oskurna rödbetor i en kastrull fylld med vatten. Placera kastrull på medelvärme och låt sjuda i cirka 40 minuter eller tills rödbetor är mjuka. Sätt en gaffel eller kniv inne i rödbetor. Om gaffeln in i rödbeta lätt, är det anbud och kokta. Dessutom kommer huden lossnar lätt från kokta rödbetor.

4 Töm och skölj rödbetor med kallt vatten. Låt dem stå en stund för att svalna naturligt. Använd en kniv eller fingrarna för att skala bort rödbeta huden, och använda vid behov.

Tips

  • Tillagningstiderna kan variera beroende på storleken och mångfalden av rödbetor. Större rödbetor tar längre tid att laga mat, och vita rödbeta sorter koka 20 procent snabbare än röda rödbetor.
  • Koka rödbetor lämnar precis som du skulle förbereda spenat, för en välsmakande och näringsrik sida skålen.
  • Använd en tryckkokare för att snabbt koka rödbetor och minska koktiden med 30 minuter. Följ tillverkarens instruktioner för att koka rödbetor i en tryckkokare.

  

Kommentar