Hur får pajskalet Brynt

March 4

Hur får pajskalet Brynt


De flesta kylda paj recept kräver en förgräddade pajskalet, men nästan alla paj kan dra nytta av lite matlagning innan de fylls. Snabbt Browning skorpan för pajer som tar lång tid att baka, såsom äpple eller pumpa pajer, kan bidra till att sätta en ljus skorpa på konditorivaror och hålla den från att bli blöt under gräddningen.

Instruktioner

Förbered Crust

1 Hur får pajskalet Brynt

Nyckeln till en perfekt cirkel jordskorpan är väl kylda degen och en mild beröring.

Förbered pajdeg och rulla i stor boll. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp ca 12 timmar eller tills helt kyld. Ta degen ur kylskåpet en timme före gräddningen.

2 Placera bollen av degen på en lätt mjölad yta och tryck ner med handflatan för att skapa en tjock skiva. Strö ett tunt lager mjöl på toppen av degen. Använda en kavel för att rulla degen till en cirkel som är ungefär 1/8 tum tjock och 13 inches i diameter.

3 Placera degen i en pajform och använda fingrarna för att försiktigt klappa degen på plats så att det inte finns några luftfickor. Använd sax för att trimma kanterna på degen inom 1/2 tum av kanten på tenn. Vik kanterna på jordskorpan under, och nypa med fingrarna eller tryck med en gaffel för att täta de två skikten av deg tillsammans.

Förberedelse för pajer med Hot fyllningar

4 Hur får pajskalet Brynt

Vissa paj recept kräver en skorpa som är något brynt före fyllning och bakning.

Värm ugnen till 450 grader F.

5 Placera en bit aluminiumfolie eller bakplåtspapper på insidan botten av jordskorpan. Sätt paj vikter, torkade bönor, okokt ris eller keramiska pärlor ovanpå folien eller bakplåtspapper. Detta väger skorpan ner och förhindrar botten av skorpan från puffing upp, vilket sedan kunde bryta när du lägger fyllningen.

6 Täcka kanterna av skorpa med en paj sköld eller 2-tums remsa av aluminiumfolie för att förhindra att skorpa från bryning för snabbt.

7 Baka i en förvärmd ugn i 10 till 12 minuter.

8 Ta bort pajskalet ur ugnen. Avlägsna paj vikter och folie eller pergamentpapper från botten av jordskorpan. Lämna kakan sköld eller folie på kanterna av jordskorpan. Fyll pajen och returnera den till ugnen. Grädda enligt receptet riktningar, ta bort kakan sköld eller folie under de senaste 10 till 15 minuter.

Förberedelse för pajer med kalla fyllningar

9 Hur får pajskalet Brynt

Pajer med en kall fyllning, som mousse eller färska bär, kräver en pre-brynt pajskalet.

Värm ugnen till 350 grader F.

10 Prick botten av jordskorpan flera gånger med en gaffel. Placera en bit aluminiumfolie eller bakplåtspapper på insidan botten jordskorpan och sätta paj vikter, torkade bönor, okokt ris eller keramiska pärlor ovanpå folien eller bakplåtspapper.

11 Täcka kanterna av skorpa med en paj sköld eller 2-tums remsa av aluminiumfolie för att förhindra att skorpa från bryning för snabbt. Refrigerate den förberedda skorpa i ungefär 10 minuter.

12 Avlägsna pajskalet ur kylskåpet och baka det i en förvärmd ugn i 15 minuter.

13 Ta kakan sköld eller aluminiumfolie och paj vikter. Grädda i ytterligare 15 till 20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna i minst en timme innan de fylls.

Tips

  • Låt paj vikter svalna efter varje användning före förvaring. Du kan också återanvända bönor eller ris för efterföljande pajer.
  • För bättre Browning resultat, använd en paj tenn som inte har en blank yta.
  • Inte sticka botten av en skorpa som du planerar att fylla med en varmfyllning, såsom äpple eller pumpa fyllning eller vaniljsås. Vätska kan lätt sippra genom de små hålen, vilket orsakar en fuktig skorpa.

  

Kommentar