Har en Molly fisk behöver en luftare?

September 4

Har en Molly fisk behöver en luftare?


Mollies är en medlem av livebearer familjen, en familj av tropiska fiskar som innehåller ikoniska guppy. Men mollies är ovanligt känslig för denna familj, som kräver mer omsorg och uppmärksamhet på detaljer. Detta sträcker sig till sin livsuppehållande utrustning i ett akvarium. Mollies behöver mer än bara en luftare för att överleva i hemmet akvarium.

strålsamlare

De flesta fiskar behöver lite syre i deras vatten. Du kan leverera detta med flera olika typer av luftare och luftning. Vatten rörelse vid ytan förbättrar utbytet av gaser, och ökar mängden syre i akvarievatten, vilket gör vattenpumpar och powerheads ideala luftare. Bubblers, vanligen består av en luftpump som är ansluten till en porös sten som kallas en airstone, också luftning genom att skapa små bubblor. Märkligt, bubblorna själva ge försumbar syresättning, men vattnet rörelse och turbulens de skapar på ytan förbättrar syresättning vatten. Tänk på att mollies behöver mer än en luftare för att överleva, och att de flesta akvariefilter ge tillräckligt med vatten rörlighet för syresättning.

filter Basics

Alla akvarium med mollies behöver verklig filtrering bortom luftning. En svindlande mängd akvariefilter linje hyllorna i djuraffärer, men någon design som ger mekanisk, kemisk och biologisk filtrering kommer att fungera. I mekanisk filtrering stammar ett filter fysiskt skräp ur vattnet. Kemisk filtrering använder kemikalier, som aktivt kol eller zeolit, för att avlägsna föroreningar från vattnet genom kemiska medel. Biologisk filtrering är den viktigaste formen av långsiktig filtrering i akvarier. I biologisk filtrering, nyttiga bakterier koloniserar ytorna i ett akvarium, och fortsätter att bryta ner fiskavfall. Medan någon yta i ett akvarium kan vara värd dessa bakterier, många filter har filtermedia med en stor yta till volymförhållande för att främja deras tillväxt.

Typer av filter

Powerbox och kapselfilter både göra utmärkta val, men båda har fördelar och nackdelar. Powerbox eller hängande filter drivs filter än hänga på baksidan av akvariet. De använder en vattenpump för att dra vatten från tanken in i filtret. Inuti filter, olika typer av filterdynor utför de tre typerna av filtrering. Kapselfilter är vanligtvis canister- eller lådformad. Medan Powerbox filter hänga på baksidan av akvariet, de flesta kapselfilter anslutna till akvariet via rören, vilket gör det lättare att hålla filtret utom synhåll. Kapsel filter har olika medier inuti dem, vilket ger de tre typerna av filtrering. Kapselfilter är vanligtvis dyrare, men också erbjuder ofta mer kraftfull filtrering.

värmare

Mollies kräver också en värmare för att överleva i ett akvarium. I själva verket mollies komma från vatten på varmare änden av tropiska intervallet. De kan överleva i temperaturer ner till 72 grader Fahrenheit, men behöver varmare vatten, typiskt omkring 77 till 82 grader Fahrenheit, att verkligen frodas. Du kommer att behöva någon form av akvarium värmare utöver filtret för att hålla Mollies frisk och glad.

Salt

Mollies behöver också salt i deras vatten för att se sitt bästa. De kan överleva utan salt, men återigen, att se dem på sitt bästa, bör du lägga till salt till deras vatten. Använd inte bordssalt. Använd i stället rock, kosher eller akvarium salt. Dosera vatten med ungefär en tesked salt per liter akvarievatten. Du bör också se till att de andra fiskarna i tanken kan tolerera detta. Även om denna nivå av salt är långt ifrån salthalten i havsvatten, är det tillräckligt hög för att döda någon fisk. Tänk också på att saltet inte avdunstar när vatten gör; salthalten i din tank kommer att gå ner bara när du gör vattenbyten.


  

Kommentar