Hur att steka en Cornish höna

December 13

Hur att steka en Cornish höna


Cornish höns är vanligtvis 4-6 veckor gamla kycklingar som väger cirka 1 1/2 till 2 1/2 pund. Eftersom de är små, en enda portion i de flesta fall eftersom de är så små. Stekt Cornish höns är ett bra alternativ för middag och sista-minuten-måltider eftersom de inte tar lång tid att laga mat. Den marinering tid är flexibel, och du kan koppla ihop dem med en massa smaksidorätter som kommer att glädja nästan alla folkmassa.

Instruktioner

1 Skär av fett, skölj det under vissa kallt vatten och klappa den torr att förbereda Cornish höns för stekning. Coat och marinera fåglarna i kärnmjölk, lök, vitlök, fyra kvistar timjan och peppar sås. Kylskåp i sex till tolv timmar.

2 Du behöver en 4-qt. Holländska ugnen att steka fågeln i och en djup fett termometer. Fyll den holländska ugnen med 10 koppar av olja och värm till 350 grader F. Ta hönsen ur kylskåpet, ta bort dem från marinaden, torka dem med en pappershandduk. Sätt vitlöksklyftor och resten av timjan i håligheter varje höna, binda benen med garn och strö dem med salt.

3 Blanda din mjöl och cayennepeppar i en skål och muddra fåglarna i det. Skaka bort överflödigt mjöl och stek dem individuellt för 10 minuter tills de är krispiga och genomkokt. Om du har en köttermometer, sätt in den i låret kött. Temperaturen av fågeln bör läsa 170 grader F när det är gjort. Vila Cornish höns på en tråd rack för att släppa ut någon extra olja och låt dem sitta i 10 minuter före servering.

Tips

  • Var försiktig när du steker fåglarna. Het olja kan orsaka allvarliga brännskador.

  

Kommentar