Hur man blandar örter och kryddor

January 15

Hur man blandar örter och kryddor


Gör din egen ört- och kryddblandningar säsong soppa, kött, stek och andra livsmedel kan du anpassa smaken av dina måltider. Dessutom, att blanda egna örter och kryddor är ofta mer kostnadseffektiv än att köpa dem pre-made från butiken. Experiment blanda örter och kryddor i små partier tills du hittar ett recept du gillar. När du har en favorit recept eller två, blanda örter och kryddor i större partier för att hålla extra i handen.

Instruktioner

1 Kombinera örter och kryddor du tänker blanda ihop i en mortel eller i en kaffekvarn. Till exempel, innehåller ett recept curry 1 msk. var och en av peppar, kummin, kryddnejlika, kanel, muskotblomma, koriander, ingefära och gurkmeja.

2 Mala ingredienserna till ett pulver om du användning av en mortel och mortelstöt. Beroende på kryddor och örter du använder, kan detta kräva extrema tryck. Arbetet med en plan, stabil yta. Detta kan ta flera minuter av slipning.

3 Vrid kaffekvarnen på 15 till 45 sekunder, om du använder en. Ju längre du lämnar kaffekvarnen på, desto finare ört och kryddblandningen kommer att bli.

4 Häll marken krydda och ört blandningen i en plastbehållare och försegla med ett lock. Förvara blandningen i en mörk, kall skåp för upp till 12 månader innan de kasseras.

Tips

  • Om du inte vill att mala örter och kryddor, helt enkelt kombinera dem i plastbehållaren och skaka för att blanda upp dem.

  

Kommentar