Valp träningstips för att stoppa tugga

January 15

Valp träningstips för att stoppa tugga


Tugga är ett naturligt valp beteende. Valpar FÅ TÄNDER för ungefär de första sex månaderna, och tugga hjälper pup tandkött må bättre. Valpar utforska och lära sig om föremål genom att sätta dem i munnen. Valpar kan tugga eftersom de är uttråkade. Oavsett anledning är resultatet oavsiktlig förstörelse. Utbildning din valp att inte tugga tar tid men dina skor och möbler kommer att tacka dig för det.

Underhålla din valp

Om du märker din valp börja titta lite för intresserad av nya flip flops, locka honom i en utbildning spel. Spel är roligt för valpar, och spelar kommer att hjälpa trötta ut honom. Utbildning spel som kurragömma lära valpen att stanna och komma. Belöna din valp för ett bra spel eller träningspass med en tugga leksak eller ben och berömma honom när han tuggar på det.

Övervaka din valp

Veterinärer på Chicagos Hilltop djursjukhus föreslår konstant övervakning för att förhindra olämplig tugga. Stoppa handlingen att tugga på soffan och styra valpens uppmärksamhet till en tuggleksak hjälper henne lära sig reglerna i huset. När du inte kan övervaka valp, begränsa henne till hennes låda eller en valp säkert rum med en baby grind.

Var konsekvent

Hundtränare och uppfödare Norma Bennett Woolfe diskuterar tugga i sin bok, Hundägare Guide. Hon skriver att konsekvens är avgörande för att stoppa olämpligt tugga beteende i valpar. En valp kan inte skilja mellan gammal socka han får tugga på och den nya, dyra socka han får problem för att tugga på. Om du ger din valp en gammal sko, strumpa eller andra off-limits objekt att tugga på, inte förvänta honom att lämna dina nya stövlar ensam. Vara förenligt med de regler eller valp kommer bara att vara förvirrad.

undvika bestraffning

Bestraffning, särskilt i efterhand, inte lär valpen att tugga är dålig. Valpar förknippar straff med vad de gör vid den exakta tiden de korrigeras, förklarar Humane Society i USA. Straffa din valp när du kommer hem och ta reda på att hon tuggade tabellen någon gång den dagen kommer bara att göra henne rädd för dig och förvirrad. Om du fånga din hund i lagen, är helt enkelt störande och omdirigera tugg till en lämplig punkt är tillräcklig för att få idén över.


  

Kommentar