Fakta Om BPA-Free aluminium Vattenflaskor

May 24

Fakta Om BPA-Free aluminium Vattenflaskor


Dricka buteljerat vatten har blivit en andra natur för många amerikaner trots de federala bestämmelser som mandat vattenförsörjning renlighet standarder i USA, men dricksvatten från plastbehållare inte bara kan öka riskerna för människors hälsa på grund av en skadlig kemikalie som kallas BPA, det också kan inverka negativt på miljön. Men att använda BPA-fria aluminium vattenflaskor kan minska miljökostnaderna hälsa och gör valet en win-win för konsumenten och miljön.

Definierad

BPA-fria aluminium vattenflaskor är aluminium vattenflaskor som inte innehåller några skadliga BPA kemikalier, bland annat i sina liners. BPA, även känd som bisfenol A, är ett syntetiskt hormon som härmar östrogen som finns i den mänskliga kroppen och kan ge upphov cancer, enligt TheGoodHuman.com.

missuppfattningar

Inte alla tillverkare av aluminiumvattenflaskor kan skryta med att dess BPA-fria flaskor är helt BPA-fria. Under 2009 SIGG, en av de ledande aluminiumvattenflasktillverkare, var marknadsföra sin flaska under sken av att vara BPA-fria, men fodret i flaskan innehöll fortfarande några spår av skadlig BPA kemiska, enligt Consumerist.com.

fördelar

Människor som väljer att använda BPA-fria aluminium vattenflaskor i stället för plast (för hälsoproblem) också positivt påverka miljön. Enligt NationalGeographic.com amerikaner kasta 50 miljarder plastvattenflaskor årligen, vilket gör dem en betydande oro för miljön. Men aluminiumflaskor är icke nedbrytbara och kan användas om och om igen.

Kosta

En BPA-fria aluminium vattenflaska är en engångsköp, medan vatten på flaska kostnader är återkommande. Amerikaner spenderar $ 100.000.000.000 årligen på vatten på flaska, enligt NationalGeographic.com. Lägg till det faktum att kranvatten i USA regleras så att dess säkerhet för konsumtion överensstämmer med den flaska versionen, och den genomsnittliga personen skulle kunna spara en hel del pengar genom att köpa en aluminium vattenflaska i stället för enskilda plastflaskor med vatten.

Varning

Aluminium potentiella effekter på människor har inte undersökts tillräckligt för att göra några säkerhets krav i detta avseende. Därför, även om aluminiumflaskor verkar vara ett säkrare alternativ till plastflaskor som innehåller BPA, deras absolut säkerhet kan inte garanteras. I själva verket, enligt Dr Cyrus Cooper av Mayo Clinic, "Det finns allt fler bevis för att blanda in aluminium i etiologin för Alzheimers sjukdom."


  

Kommentar