Hur man skall höja baby Clown

January 6Clownfisk är någon av flera små, färgstarka saltvatten arter som finns i många hem akvarier. Mycket populär tack vare filmen "Hitta Nemo" clownfisk trivs i mindre tankar och är ganska enkla att höja. Mogna clown mate och lägger sina ägg i korall skyddsrum, med yngel kläckning i ungefär en vecka. Även ganska oerfarna akvarium entusiaster kan höja clown yngel.

Instruktioner

1 Förbered 25-gallon plantskola tanken innan ynglen kläcks. Fyll tanken med rent vatten, tillsätta havssalt en kopp i taget tills salthalten mäter 0,002 PPT (delar per biljon). Doppa hydrometern i vattnet och låt det fylla upp och placera den på en plan yta för att kontrollera tankens allvar. Lägga till en eller två konstgjorda anemoner till tanken för att ge ynglen några locket.

2 Tryck på slutet av ett stycke av slangen över utloppet på varje luftpump och bifoga en luft sten till varje återstående fri ände. Placera en luftare i barnkammaren tanken, reservera återstående luftaren för hjuldjur livsmiljö.

3 Ställ in hjuldjur livsmiljö genom att fylla två-liters hink med vatten och tillräckligt med salt för att mäta cirka 0,0018 ppt på hydrometern. Ställ in luftaren i hinken att syresätta vattnet och tillsätt hjuldjur och rotifer mat. Hjuldjur är mikroskopiska djur som utgör den största delen av clownfishna yngel kost. Låt rotatorierna ensam i tre dagar för att föröka sig innan utfodra dem till yngel.

4 Flytta äggen från vuxna tanken till plantskolan. Clownfisk lägger sina ägg på stenar, så du kommer att behöva flytta hela berget. Placera en plastpåse i den vuxna tanken och fyll den med vatten. Plocka upp stenen och försiktigt placera den i påsen, och se till att berget stannar helt under vattenytan för att förhindra att äggen från att komma i kontakt med luft. Överför påsen till barnkammaren tanken och skjut försiktigt klippa ur påsen på botten av tanken.

5 Placera huven på akvariet och lämna äggen ostört att kläckas. Sätta ljuset på över tanken under dagen, men stänga av på natten eftersom clownfisk ägg kläcks bara på natten. Kontrollera på ägg varje dag, notera färgen på äggen. Clownfisk ägg börjar ljust orange, men kommer att ändras till silver natten de är redo att kläckas.

6 Sifon upp levande hjuldjur från hinken med kalkon baster och injicera dem in i barnkammaren tanken när ynglen har kläckts. Mata ynglen en hel baster av hjuldjur dagligen under en vecka innan övergår dem att leva artemia. Avvänja clownfisk ynglen på artemia genom att mata dem tre fjärdedelar av en baster av hjuldjur och en fjärdedel av en baster av artemia den första dagen, halv hjuldjur och halv artemia den andra dagen, tre fjärdedelar artemia och en- kvartshjuldjur den tredje dagen och en fullständig baster av artemia varje dag därefter tills ynglen når tre veckors ålder och börjar äta vuxen fiskmat.

Tips

  • Hjuldjur och levande barn artemia kan köpas från de flesta akvarium leverans butiker.
  • Bli inte förvånad om några av dina clownfisk ynglen dör innan de når mognad. De är mycket känsliga för förändringar i vattnet och även erfarna clown yngel uppfödare förlorar i genomsnitt 10 procent av sina ungar.

  

Kommentar