Hur man gör en hatt för en hatt Parade

August 12

Hatt parader är mycket roligt, och du kan satsa några av de skapelser sett i dem skulle göra även Elsa Schiaparelli bär hennes berömda "sko hatt" ta notis. En hatt anses vara en personlig redogörelse för stil, så att du kan vara så uttrycksfull som du vill dekorera den grundläggande designen som beskrivs här för att passa din smak.

Instruktioner

1 Mät runt huvudet med trasan måttband. Lägg ½ tum till antalet inches runt huvudet, och rita en cirkel på papper med samma bredd som denna mätning. (Kom ihåg din high school geometri: en linje tvärs över cirkeln kommer att vara en halv mätningen runt huvudet.) Exempel: Om ditt huvud är 21 ½ inches runt, lägga till en ½ tum. Cirkeln kommer att mäta 11 inches över, eller hälften av 22. Detta blir mönstret för kronan, eller toppen av din hatt. Klipp ut detta papper.

2 rita nu en lång remsa på papperet, så många inches länge mätningen runt huvudet. I exemplet för avsnitt 1, skulle det vara 22 inches lång. Detta är mönstret för kroppen, eller torso, din hatt, och hur högt du vill hatten stå upp kommer att avgöra hur stor du gör remsan. (Många hattar stå upp från 2 till 3 inches, att ha utrymme för fjädrar, blommor, pärlor, och så vidare.) Klipp ut detta papper.

3 Rita en annan cirkel på papper som är lite mindre i omkrets än dina axlar är breda. (Exempel: Om dina axlar är 16 inches bred, rita en cirkel som är 15 inches över dess diameter.) Detta är mönstret för din hatt brätte, eller den del som kommer att skugga dina ögon från solen. Klipp ut detta papper.

4 Vik gård sömnad material i hälften, med rätt sidor av materialet tillsammans och sömmar tillsammans vid kanten. Vik varje mönsterdelarna på mitten. Lägg dem på sy material, med vikningen av papperet ovanpå vikningen av material. Fästa pappret till materialet. Skär försiktigt ut runt hatten mönsterdelarna medan de fästs på materialet.

5 Lägg den mindre halvcirkel (torso) ovanpå den större halvcirkel (brädden.) Flytta vikningen av bålen så att det inte är uppradade med lucka brädden utan faktiskt till vänster om det handlar om en ¼ tum. Skär försiktigt runt denna vikta torso cirkel, som du gör öppningen i brädden för huvudet för att gå igenom.
Använd samma mönsterdelar för att skära de tre interlining stycken för din hatt.

6 Stryk interlining på avigsidan av var och en av sömnad material bitar av din hatt. Nu seam de två ändarna av den långa remsan tillsammans.

Sy kronan till den övre kanten av remsor. Kom ihåg alla sömmar gå in din hatt.

7 Slutligen, sy den nedre kanten av bålen till den inre kanten av brädden. Det är din hatt för hattparad och du kan trimma det som du vill, med knappar och rosetter och spets, sidenblommor och band, eller fantasifulla modeller av båtar, små fåglar, eller flaggor.

Tips

  • Utelämna brädden och göra en "pillerburk" hatt som kan vara mycket elegant, men inte får nästan lika mycket dekoration och trim. Det pillerburk kan ha en WISP av nät tvärs över det i ögonhöjd, så att du har en retro utseendet på 1940-talet.
  • Om du gör och ha en pillerburk, kom ihåg det finns ingen skugga för dina ögon. Sy din hatt trim på mycket säkert, eller kommer de att antingen falla eller bli blåst bort när du går i hattparad.

  

Kommentar