Historien om cord

July 31

Historien om cord


Den cord var en kortlivad bil som, för sin tid, sågs som ett mästerverk av fordonsteknik. Det var en bil av stor innovation och prima och som standard för framtida biltillverkare.

grundare

År 1924, Errett L. Cord övertygade styrelse Auburn Automobile Company att han var mannen de behövde för att återuppliva sin flaggning verksamhet. Cord var rätt. Hans talang för försäljning och marknadsföring hjälpte AAC öka sin försäljning 15 gånger, inom fem år. 1929, tänkt Cord den första i en rad av bilar att bära hans namn: Cord L-29.

Sladd L-29

L-29 var också ett första i motorhistoria, eftersom det var den första amerikanska produktion bil har framhjulsdrift. Detta innebar att L-29 skulle kunna vara mycket lägre till marken än andra bilar. Det gav också en långsträckt huv, gör det till en unik och slående fordon för sin tid.

Linor Downfall

Det stora problemet Cord Bilar var timing. Bilarna var en stor attraktion som de var ny och djärv. De borde ha sålt massivt, men 1929 på aktiemarknaden kraschade. En ny bil var inte på de flesta människors till-buy lista och 1932 produktionen av L-29 fasades ut.

sista andetag

Varumärket nästan gjorde en comeback 1934 när Cord samarbetar med formgivare, Gordon Buehrig. De samar designade Cord 810 och 812 modeller, med hopp om att lansera bilar på New York Auto Show i 1935. De nya bilarna gjorde det till showen, men motgångar och finansieringsfrågor leder till låg kvalitet fordon. Sladd och Buehrig var tvungen att gå tillbaka till ritbordet innan de kunde släppa bil till försäljning, men det tog för lång tid. Företaget vikta 1937.


  

Kommentar