Hur man tar bort hund urin från en matta

July 26

Hur man tar bort hund urin från en matta


Städa upp efter en ny valp eller en gammal hund är en obehaglig uppgift. Men urin kan tas bort från din matta enkelt med produkter som du kanske redan har i ditt hem - produkter som inte har några starka kemikalier, som är säkra att använda runt din hund och det kommer att rensa upp ditt husdjur urin fläckar.

Instruktioner

Stora område mattor

1 Sug upp all överskotts urin från mattan med gamla trasor eller pappershanddukar.

2 Blanda en lösning av en kopp destillerat vit vinäger och 2 koppar hett vatten i en sprayflaska. Testa en liten del av din matta med lösningen för att se om missfärgning inträffar. Om blekning inte inträffar, spraya lösningen på färgade delen av mattan. Vinäger har flera fördelar som ett rengöringsmedel; det förstör bakterier och lukter från fläckar. Dessutom är vinäger billig och säker att använda runt husdjur och barn.

3 Täck de blötlagda områden på matta med flera lager av gamla trasor eller pappershanddukar. Placera ett tungt föremål ovanpå handdukar. Använd ett föremål som inte kommer att skadas av ättika lösning. Trycket av objektet kommer att påskynda avlägsnandet av urin i din matta. Fortsätt att ersätta handdukar tills mattan är helt torr.

4 Ta bort eventuella kvardröjande hund urin från din matta med bakpulver. Bakpulver är en annan billig rengöringsmedel som avlägsnar lukter och bakterier. Strö bakpulver på din matta. Låt det tränga in din matta under 30 minuter, sedan vakuum.

5 Använd en uppvärmd matta ångmaskin fylld med ett flytande tvättmedel för att ge en total friskhet till din matta, om det behövs.

6 Häng din matta utanför, om det är möjligt. Frisk luft och solsken kan hjälpa till att eliminera lukt från din matta samtidigt hjälper den att torka snabbt.

små mattor

7 Ta bort så mycket av hund urin från mattan som möjligt genom att använda gamla trasor eller pappershanddukar.

8 Maskin tvätta urin-färgade matta om din matta är tvättbar. Placera inga andra föremål i brickan med färgade matta.

9 Fyll brickan med vatten och ett milt rengöringsmedel. Lägg till en kopp destillerat vit vinäger till tvätten. Ättika kommer inte bara att döda bakterier från hund urin men kommer att stoppa någon missfärgning som orsakas av fläcken.

10 Låt din matta att torka helt genom att placera den i torktumlaren eller utanför.

Tips

  • Om möjligt, hålla husdjur och barn bort medan du rengör urin fläck. Detta kommer att säkerställa din matta förblir ren och torkar helt.

  

Kommentar