Processer: Hur är mjölk Duds Made?

February 28

Processer: Hur är mjölk Duds Made?


Kontrollera koncession monter din lokala biograf och du är säker på att se ett bekant gul låda med godis. En Milk Dud är en chokladöverdragna karamell uppfanns 1928. Den ursprungliga Milk Dud receptet var skapandet av Philo J. Holloway, men idag Milk Duds tillverkas av Hersheys.

ingredienser

Mjölk Duds kallas så eftersom det ursprungliga receptet bestod mestadels av mjölk, och det var svårt att forma produkten i perfekta cirklar. Den nuvarande recept är mycket mer komplex. Hersheys gör Mjölk Duds med majssirap, socker, vegetabilisk olja, fettfri mjölk, dextros, farinsocker, vassle, diglycerider, mjölkfett, salt, soja, tapiokadextrin och artificiella smakämnen. Du kan göra liknande choklad karamell godis hemma med färre ingredienser. Ett recept för karamell ber om smör, ljusbrun socker, sötad kondenserad mjölk, ljus majssirap, salt och vaniljextrakt. Du kan köpa halvsöta choklad chips och smälta dem för att skapa godis beläggning.

verktyg

När Hersheys tillverkar Milk Duds, använder den komplexa maskiner och produktionslinjer. Stora mekaniska blandare kombinera ingredienserna till fyllningen. Fyllningen formas till bitar, och en maskin drizzles smält choklad på varje bit som det kommer ett transportband. Du kan göra Milk Duds hemma med enklare verktyg. Du behöver en liten kruka, termometer, sked, plåt och vaxat papper.

Skapa Milk Duds

Använda karamell receptet för att skapa centrum. Låt karamell cool, sedan bilda den till en boll. Medan karamell är kylning smälta halvsöta choklad chips i en pott. Doppa varje bit av karamell i chokladen, låt bitarna svalna på vax papper.


  

Kommentar