Njurcancer Symtom hos hundar

April 23

Njurcancer Symtom hos hundar


Njurcancer, eller njur neoplasi, är relativt sällsynt hos hundar Om det upptäcks tidigt, kan kirurgi och kan rädda hundens liv. Hundar kan fungera bra med en njure. Men sprider njurcancer ofta från maligniteter i andra organ. Om cancern har spridit sig till båda njurarna, är det inte botas. Stödjande vård kan ges för att lindra lidandet och ge hunden en god livskvalitet för sin återstående tid. Njurcancer tenderar att påverka äldre hundar.

ökad urinering

Ökade mängder urin eller mer frekvent urinering är symptomatisk för flera hundsjukdomar, inklusive njurcancer. Emellertid är kronisk njursvikt mycket vanligare. Veterinären kommer i allmänhet utesluta andra sjukdomar före testning för njurcancer. Diagnos för njurcancer är i allmänhet med ultraljud, vilket indikerar om en tumör är närvarande. När detta är en biopsi utförs för att se om tumören är godartad eller elakartad, och tumörtyp.

Blod i urinen

Blod i urinen, eller hematuri, indikerar någon form av problem. Vanligtvis är det en infektion som rensar upp med antibiotika, eller orsakas av urinblåsan eller njursten. Det kan dock också vara ett symptom på njurcancer, såväl som cancer i urinröret eller urinblåsan, och den liggande i hanhundar. Veterinären gör en urinanalys och fysisk undersökning, och kan beställa radio grafer eller ultraljud för att lokalisera orsaken till hematuri.

Njursvikt

Många symtom på njurcancer härma njursvikt, men njursvikt tenderar också att förekomma hos hundar som lider av cancer. Förutom ökad urinering, tecken på njursvikt inkluderar viktminskning, anemi, konstant törst, kräkningar, depression, mage buk, en ammoniakliknande lukt som härrör från hunden, och smärta i ryggen eller magen. Huruvida njursvikt är på grund av cancer eller allmän njursvikt, är det ett allvarligt tillstånd och en hund med något av dessa symtom bör se en veterinär på en gång. Metastaserade njurtumörer gör ofta sin väg till bröstet.


  

Kommentar