Kan man äta Rosemary Som Är Blooming?

August 19

Kan man äta Rosemary Som Är Blooming?


Alla de många sorter av arten rosmarin är ätliga, oavsett om de är blommar. Rosmarin är en rolig ört att laga mat med - det är mångsidig, aromatisk och distinkt smak. Du kan använda rosmarinkvistar och blad som en smakrik Förutom grytor, soppor och kötträtter, medan de nätta små blommor är perfekta att sätta sallader eller drycker.

införande Rosmarin

Rosmarin är en ört som vanligen växer som en upprätt buske utan också växer som en avslutande sort. Den växer över hela världen i varierande klimat, och medan den kan motstå den kalla, föredrar det varmare väder. Anläggningen i sig har stjälkar, även kallade kvistar, full av spetsiga gröna blad liknar dem som finns på julgranar. Anläggningen är mycket aromatisk och blommar med fina blå blommor varje vår. I varma klimat kan rosmarin blomma vid andra tider på året också. Både blad och blommor är ätliga. Rosemary har också medicinska egenskaper.

rosmarin Blooms

Rosmarin blommar vanligen under våren och producerar ganska små blommor som är i allmänhet blå, även om vissa sorter är rosa, vit, och även lila. Dessa blommor kan försiktigt avlägsnas från calyxes de växte fram ur och sätta in alla typer av godsaker. Försök lägga till dem i vatten eller te, slänga dem i en sallad, frysa dem i isbitar, eller dekorera en skål eller ett mellanmål med dem. Till skillnad från kvistar och blad, är blommorna bäst färska och kokta.

rosmarin Sprigs

Många kockar använder en hel kvist för att smaksätta en maträtt; på det sättet den rosmarin lätt kan tas bort när skålen är gjort. Men att bara använda bladen och blanda dem i en skål lägger stor smak, alltför. För bästa resultat vid matlagning med rosmarin, lägga till den i tillsammans med de andra ingredienserna under tillagningen i stället för att lägga den i sista minuten eller blanda det i rå; Detta mjukar upp bladen för bättre tugga och helt släpper sin smak. Om du är bara intresserad av rosmarin är behaglig doft, använda det som en garnering på en färdig platta.

Matlagningsförslag

Rosmarin par väl med lamm och fläsk och är en bra aromämne i grytor och soppor. Beroende på vilken tid på året, kan rosmarin smakprofil förändras: starkare när det är varmt ute, mildare när det är kallt. När dicing rosmarinblad och lägger till mat, är en standardmätning cirka två teskedar. Minnas fluktuationerna i smak per tid på året, smaka först att korrekt bedöma hur mycket smakämnen du behöver. Om du använder en långsam spis, slänga i hela kvistar för smak. En annan kul idé är att ta bort bladen och använder endast rosmarin stjälk som spett vid tillagning av kött på en grill.


  

Kommentar