Hur hus Hamstrar

January 21

Hur hus Hamstrar


Hamstrar är smågnagare som i allmänhet lever två till tre år. De är nattdjur och mycket aktiv. Syriska och kinesiska hamstrar bör hållas ensam. Dvärghamstrar är mer sällskaplig än den syriska ras och du kan hålla mer än en dvärghamster i samma bur; emellertid hamstrarna behöver vara samma ras. Med rätt skötsel kan du förvänta din hamster att vara glada och friska.

Instruktioner

1 Ge din hamster med en lämplig bur. Tråd och plastburar finns. Det viktigaste för att leta efter annat än utrymme för din hamster är lätt att rengöra. Dvärghamstrar behöver en bur som är minst 12 inches bred och 18 inches lång. Syriska hamstrar behöver mycket mer utrymme än så eftersom de kommer att växa till att bli 6 inches lång. Ju större buren, desto bättre är det för dem, oavsett ras. Hamstrar gillar att springa och leka och de behöver utrymme för att göra detta.

Trådburar bör ha barer som inte är mer än ½ tum isär. Buren bör ha en fast botten för att undvika skador. Trådburar är bra för syriska hamstrar.

Plastburar är utmärkta hem för dvärghamstrar, men syriska hamstrar tenderar att växa ur dem.

2 Ge din hamster med friska sängkläder. De bästa typerna av sängkläder strimlat papper och biologiskt nedbrytbart trämassa. Använd inte tall och ceder spån eftersom de kan vara giftiga för hamster. Bomull sängkläder är också ett dåligt val eftersom hamstrar kan mumsa på bomull och bli förstoppad.

3 Ge en vattenflaska och en ytlig keramisk matskål som din hamster inte kan välta.

4 Ge din hamster gömställen. Det finns många alternativ för gömställen. De bästa gömställen låta din hamster en vy utanför. Undvik gömställen med bottnar. Du kan också använda toalettpappersrullar, hushållspapper rör och små lådor med hål utskurna i dem. Se till att alla tunnlar, hemlagad eller köpt, inte har små sprickor som kan fånga en hamster tå eller ben.

5 Ge din hamster tillåtelse att köra med ett hjul. Detta är ett av de bästa sätten för din hamster att få motion han behöver. Få ett hjul med en fast botten så små fötter inte fastna mellan ledningar och skrevor. Bästa hjul fästa vid en sida av buren och har inga tvärstag används.

6 Inkludera stegar eller filialer för klättring. Se till att de är ordentligt fastsatta vid sidan av buren för att undvika onödiga faller.

Tips

  • Placera inte hamster bur i direkt solljus eller på platser med drag.
  • Undvik leksaker tillverkade med strängar. Hamstrar kommer i allmänhet att tugga och svälja strängar. Leta efter leksaker som har kedjor i stället.
  • Se till att alla trä är säker. Leksaker tillverkade av hårt träslag som asp och ek är inte farlig.
  • Rotera leksaker i buren så att din hamster inte kommer att bli uttråkad.

  

Kommentar