Hur man ska värdera Lapis Lazuli

May 8

Hur man ska värdera Lapis Lazuli


Lapis lazuli är en klarblå ädelsten med gyllene inneslutningar. Dessa inneslutningar är pyrit, och faktiskt gör stenen mer värdefull snarare än mindre. Historiskt har det inte bara varit slitna som en värdefull ädelsten, men renässansen målare marken upp för att göra en djup, glittrande blå färg för sina kreativa verk. Oavsett om du köper en oklippt lapis lazuli som ett konstföremål eller överväger att investera i ett smycke, se till att överväga de unika aspekterna av denna sten innan du köper.

Instruktioner

1 Leta efter gnistan. Värdet av en lapis lazuli är till stor del bestäms av hur många pyrit inneslutningar den har. Dock bör dessa inneslutningar vara synliga när pärla är inställd, så se till att faktor i placeringen av dessa inneslutningar när du funderar på att köpa en pärla. Du kommer att vilja åtminstone den ena sidan till ser nästan ut som en stjärnhimmel.

2 Undersök ytan för repor. Lapis lazuli är en mjuk ädelsten och lätt skadas under transporten. Undersök ytan av sten för hack och repor. Dessa kan poleras bort, men om du köper en bristfällig sten då du kan definitivt förhandla baserat på problem ytan.

3 Fråga om skyddsbeläggningar. Lapislazulien ofta belagda med en klar harts för att skydda stenen. Fråga om vilken typ av beläggning för att se till att det inte är färgad eller tonat på något sätt. Beläggningen kan avklinga med tiden och måste appliceras på nytt, men stenen under förblir ljud.

4 Utvärdera färg. Den mest värdefulla färg lapis lazuli är en djup, kungsblå. Men det kommer i olika nyanser från ljusblått till en mörk, nästan marinblått. Du bör basera ditt slutgiltiga beslutet om vilken färg gör dig lyckligast och ser bäst på dig om du vill sten för smycken.

5 Ta reda på hur stenen har visats. Lapis lazuli bör inte utsättas för solljus under längre tidsperioder. Många juvelerare försöka införliva vissa naturliga ljuset i sina utställningslokaler både eftersom det gör vissa pärlor ser mer tilltalande och eftersom många köpare inte litar showroom belysning och vill visa pärlor i en annan inställning. Men om din lapis lazuli har suttit i solen, kan det inte vara så lysande som det en gång var.


  

Kommentar