Hur man gör irländska potatis Bröd

December 26

Irländska potatis bröd är populär runt Saint Patrick dag, men är enkelt att göra någon dag på året. Medan vissa recept efterlyser mosade potatisflingor, är äkta irländska potatis bröd genom kokning en irländsk potatis tills de är mjuka och sedan använda både kokvattnet och potatismos som en del av receptet. Alla vit potatis kommer att fungera, och potatis bröd är en bra användning av överbliven kokt potatis.

Instruktioner

1 Cook en styckad irländsk potatis och 1/2 kopp vatten i en liten kastrull, tills potatisen kan mosade enkelt med en gaffel. Reservera 1/4 kopp kokvattnet och mosa potatisen i en liten skål.

2 Kombinera mjölk med smör i den andra kastrull. Värm på svag värme tills smöret smält.

3 Blanda jäst, en halv msk. av socker och 1/4 kopp av potatis vatten. Göra det möjligt för jästen att fördubblas i volym i koppen.

4 Blanda mjöl och salt i en stor skål. Tillsätt jästen blandning av mjöl och rör med hjälp av träslev tills blandningen liknar stora kulor.

5 Tillsätt mjölken och smörblandningen och 1/3 kopp potatismos. Rör om med en sked tills deg former till en boll. Om det behövs, lägga till upp till ytterligare en kopp mjöl för att bilda degen bollen.

6 Mjöl din arbetsyta och vrid degen bollen på arbetsområdet. Knåda degen, lägga till mer mjöl som behövs för att hålla degen fastnar. Fortsätt att knåda genom att trycka degen ifrån dig med handflatorna och sedan vrida och vika degen innan upprepa processen. Knåda tills degen förlorar sin klibbighet.

7 Placera degen bollen i en stor skål och borsta med olja på alla sidor. Täck skålen med en ren disktrasa och låt degen jäsa till dubbel storlek.

8 Punch degen ner genom att använda din näve för att trycka på mitten av den uppståndne degen bollen. Placera degen tillbaka på arbetsytan och knåda två eller tre gånger.

9 Dela degen i 2 lika stora bitar och forma till limpor. Placera varje i en smord limpa pan.

10 Baka i en förvärmd 350 grad F ugnen i 40 till 50 minuter eller tills de är gyllenbruna.

11 Ta bröden från kastruller och svalna på galler.

Tips

  • Om bröd limpa kastruller inte är tillgängliga, bildar två runda bröd med degen och baka på en smord cookie blad.

  

Kommentar