Hur att rengöra en färskvatten RV Tank

July 29

Periodiskt underhåll av vattentankar i husvagnar och båtar är mycket viktigt att främja säkerheten. Färskvattentanken ska saneras och rengöras med jämna mellanrum för att förhindra uppbyggnad och bakterier. RV eller båt bör rengöras noggrant innan säsongsanvändning, och ett regelbundet schema för städning och kontroll för reparationer kommer att säkerställa livslängden på fordonet. kan utföras rengöring och desinfektion färskvatten spillvattentank i en session med hjälp av blekmedel, massor av vatten och tid.

Instruktioner

1 Stäng av varmvattenberedaren och låt vattnet svalna. Fyll din nya vattentankar med vatten nästan kapacitet.

2 Mät 1/4 kopp blekmedel per 15 liter vatten kapacitet för din tank.
Häll blekmedel i en gallon kanna vatten.

3 Fördela blandningen blekmedel-vatten i din färskvattentanken. Slå på alla kranar och ventiler för att låta vattnet rinna genom systemet tills tanken är tom. Stäng av alla kranar och ventiler.

4 Fyll din vattentanken med rent vatten och slå på dina kranar för att skölja systemet med klor. Upprepa detta steg åtminstone två gånger till dess att klorlukten från vattnet är borta.

Tips

  • Mycket vatten kommer att användas. Se till att du har ordentlig dränering och vattenförsörjning available.Do inte hälla blekmedel direkt i din vattentank; också dispensera utspätt blekmedel i en tank för att förhindra korrosion.

  

Kommentar