De biverkningar av Valpsjuka vaccin i Cats

April 11

De biverkningar av Valpsjuka vaccin i Cats


Feline distemper kallas också felint panleukopeni, och det är en mycket smittsam, ofta dödlig virussjukdom. Medan vissa katter visar feber, kräkningar och diarré, andra katter helt enkelt dö utan manifesterar många tecken. Vaccinering skyddar din katt från kattdjur valpsjuka, men tänk på att vaccinationer för kattdjur valpsjuka har några biverkningar.

Letargi

Efter en felin valpsjuka vaccination kan en katt vara slö för ett par dagar. Det kan vara ointresserad av mat, eller det kan helt enkelt inte har den energi som den gjorde innan. Även om detta kan vara alarmerande beteende, är det också helt normalt. Medan veterinären bör kontaktas om beteendet fortsätter kommer letargi vanligtvis försvinna inom en eller två dagar.

anafylaktisk chock

Anafylaktisk chock är en mycket allvarlig allergisk reaktion. Även om det är en mycket sällsynt händelse, kan det förekomma efter en kattdjur valpsjuka vaccin. De uppträder vanligen inom några minuter till några timmar, och några tecken på anafylaktisk chock inkluderar svårt att andas, panik beteende och svullnad i ansiktet. Om din katt visar tecken på anafylaktisk chock, ringa veterinären omedelbart.

lätt feber

Ibland en katt kommer att utveckla en lätt feber efter att ha injicerats med kattdjur valpsjuka vaccin. Detta försvinner ofta i en dag eller så. Veterinären kan i förebyggande syfte ge katten medicin för att hålla en lätt feber inträffar.

Nysning

Vissa katter utvecklar anfall av nysningar för en eller två dagar efter vaccinationen. Detta är helt normalt och kommer att passera på egen hand.

Ansvarsfrihet

Vissa katter bevis en vattniga flytningar från deras ögon eller deras näsgångar efter att de har vaccinerats mot kattdjur valpsjuka.

sår

I mycket sällsynta fall kan en katt att utveckla nasala eller munsår efter en kattdjur valpsjuka vaccination.


  

Kommentar