Hur man tar hand om en tvådagars valp

July 9

Hur man tar hand om en tvådagars valp


De två första veckorna av en nyfödd valp liv är avgörande för hans hälsa och överlevnad. En mamma hund är den bästa vaktmästare för sina valpar eftersom hon producerar näringsrik mjölk och bryr sig om dem som naturen avsett. Men om det finns en anledning till varför hon inte kan sjuksköterska eller ta hand om en valp, beror det nyfödda överlevnad vid handen höjning. Vid två dagar gammal, står inför en nyfödd valp i motvind utan sin mamma, men med lite tur och en hel del engagemang, kan du rädda hans liv.

Instruktioner

1 Skaffa hund mjölk ersättning formel omedelbart. Eftersom komjölk och välling är inte acceptabelt för en nyfödd valp, måste du ha rätt formel. Köp en valp flaska med en mjuk nippel. I nödfall kan du tillfälligt använda en steril pipett.

2 Håll valpen varm i en liten kartong med mjuka trasor hålls på en plats där temperaturen ligger mellan 85 och 90 grader. En värmedyna på låg nedanför kartongen kan bidra till att upprätthålla temperaturen. Placera en handduk mellan dynan och rutan för att hindra lådan från överhettning.

3 Håll valp på sin sida, inte på ryggen, för att mata honom mjölkersättning formel. Mata en två dagar gamla valp minst åtta gånger per dag under den första veckan eller minst en gång var 3 timmar. Väg valpen och mata honom i förhållandet 60 kalorier per dag per pund vikt. En valp som väger 8 oz. kommer att behöva 30 kalorier den dagen. Väg valpen varje dag och mata honom därefter.

4 Doppa en bomullstuss i varmt vatten efter varje utfodring och massera valp genitala och anala området. Valpens mamma gör normalt detta och det stimulerar valp att använda badrummet. Inte hoppa över detta steg; Det är viktigt att valpen överlevnad.

5 Kontrollera valpens pall för en indikation på sin hälsa. Om du övermatar henne, kan hennes avföring vara vattnig. Om detta inträffar, späd hennes formel med lite mer vatten tills hennes avföring blir fast, sedan tillbaka gradvis till den rekommenderade styrka. Fast avföring men ihållande gråt kan tyda undermatning.

6 Ändra valpens sängkläder när han jordar det för att förhindra irritation från urin kontakt. Dessutom, tvätta händerna varje gång innan du hanterar valp. Använd oparfymerade engångsblöjor våtservetter att försiktigt rengöra honom, var noga med att rengöra sina könsorgan. En liten klick vaselin kan förhindra sitt underliv mot uttorkning och blir irriterad.

7 Håll valpen ofta och massera henne på ett liknande sätt hur mamman hunden skulle slicka sina valpar. Om du måste höja mer än en valp, placera en avdelare i kartongen för att hålla dem från att suga på varandras näsor, tassar eller svansar, tills de är 3 veckors ålder.

Tips

  • Rekrytera en assistent att hjälpa till med nattliga matning så att du kan få lite sömn. Försök att hitta en "adoptiv" mamma hund som vårdar en nyfödd kull.
  • En två dagar gammal valp kan inte överleva trots dina bästa avsikter.

  

Kommentar