DIY Aquarium Rocks

July 15

DIY Aquarium Rocks


Även om det är möjligt att tillbringa mega dollar utrustnings och dekorera ditt akvarium med alla sorter av köpta rock, det finns en hel del roliga och tillfredsställelse i att samla in dina egna stenar. Med naturlig sten, limma dem tillsammans i formationer och grottor, eller med hjälp av "ramar" som en guide, är ett roligt och billigt sätt att göra ditt akvarium uppfriskande unik.

Instruktioner

1 Leta efter stenar i lokala floder och vattendrag, och även i din egen uppfart. Välj stenar med jämna kanter.

2 Tvätta insamlade stenar noggrant genom att koka dem i en timme, enligt aqua-fish.net.

3 Förbered ram genom att besluta vilken typ av struktur som du vill skapa. För en bakgrund, använd en bit mjölk lådan kapas till lämplig storlek för din tank, eller en bit av plexiglas. För grottor och gömställen, blomkrukor och marinerade burkar fungerar bra, eller använd en ränna, enligt Aquarium Life. Skär hål i botten av rännan och dela insidan i grottor, med svart vinyl gräsmatta bård.

4 Täck ram med dina rengjorda stenar, med hjälp av ett akvarium-safe kisel lim. Badda limmet på plats och antingen släppa en handfull stenar över den för en naturlig look eller ordna och placera stenarna som du önskar.

5 Låt limmet några minuter att ställa in; vrid sedan ramen över att låta några lösa stenar falla bort.

6 Reglue att fylla några platser kvar med ytterligare stenar.

7 Bota stenarna i kranvatten under 24 timmar, enligt Cichlid-Forum, och placera den i en is bröstet ytterligare 48 timmar innan de placeras i akvariet.

8 Placera ytterligare lösa stenar i akvariet för dekoration eller limma stenar tillsammans i formationer.

Tips

  • Du kan också köpa olika typer av släta floden stenar.
  • Alltid vara säker på att stenarna är släta för att undvika att skada fisken.
  • Använd handskar när du arbetar med kisel lim.

  

Kommentar