Hur man rengör en Smoke skadad läder & Faux Fur Coat

July 9

Hur man rengör en Smoke skadad läder & Faux Fur Coat


Ta bort lukten av rök från tyger kan vara en utmaning beroende på tyget. Två av de mest utmanande medier är läder och fuskpäls, som båda är mycket känsliga och kräver ofta en professionell hjälp. Om du vill försöka ta bort den rökiga lukten från din fuskpäls eller läder hemma, innan man tar till en professionell, det finns några enkla åtgärder du kan prova för att bannlysa att dålig lukt.

Instruktioner

1 Blanda 1 msk. bakpulver och halv kopp majsmjöl. Strö blandningen på fuskpäls och använda en päls borste för att borsta den i tyget. Låt blandningen sitta i pälsen för ett par timmar, sedan skaka ut fuskpäls utanför. Ta bort eventuella ytterligare blandning genom att dammsuga den fuskpäls.

2 Blanda 1/2 kopp vinäger med halv kopp varmt, inte hett, vatten. Ta en svamp eller trasa och doppa den i blandningen och applicera ett tunt lager av blandningen till läder. Blötlägg inte lädret, bara tillämpa en fuktig lager. Låt lädret torka i en skuggig plats.

3 Upprepa steg 2, två till tre gånger för att försäkra dig bort all lukt från tyget. Häng lädret på en plast galge, sedan peta upp hangaren genom din stor plastpåse, och fästa i botten av påsen. Kasta några torktumlare ark i påsen genom det översta hålet och skaka påsen lite för att flytta dem runt.

4 Lämna din läder plagg i påsen under minst två dagar till verkligen försäkra det tar bort någon lukt av rök och kommer ut med en ny fräsch doft. Du kan även göra denna väska behandling med fuskpäls för att ge det en frisk doft, eller om din läder och fuskpäls är en del av samma plagg.

Tips

  • I vissa fall, ta bort rök med hem metoder kanske inte fungerar utan att riskera skador på vävnaden. Om du fortfarande har en rökiga lukt, ta dina päls och läder till kemtvätten för professionell hjälp.
  • Du kan också prova att fylla en påse med kaffesump i botten, för att suga upp kvarvarande lukt av rök eller vinäger. Bakpulver arbetar med denna metod också.
  • För läder, om du lyckas ta bort lukt hemma, se till att använda en läderkonditione balsam till lädret för att hålla det ser trevligt och hindra den från att torka ut.

  

Kommentar