Western Horse Saddle Parts & beskrivning

September 29

Western Horse Saddle Parts & beskrivning


Hardy och hållbar, och fria andar, cowboys definiera bilden av den västra sadeln. Richard E. Ahlborn, författare till "Horizons i västra sadel" presenterade i en utdrag på History Wired, att "det västra beståndet sadeln av spansktalande mexikanska ursprung, tillsammans med parallella innovationer inom indian samhällen, kan användas som en enhet att beskriva och illustrera aspekter av 19-talets amerikanska kulturen. " Dessa förändringar ledde till en sadel som tillät pionjärer att bära vapen, rep och andra redskap.

typer

De olika stilar av västerländska sadlar rymma konkurrenskraftiga westernridning discipliner såsom tågvirke, reining, fat racing, spår och allsidig. Den typ av sadel ändrar hornhöjd, positionen av fendrar, och höjden på den cantle. Enligt författaren Janye Pedio, i Equisearch artikeln "Saddle Fakta", "western sadlar är byggda på antingen trä träd täckt i glasfiber eller råhud, eller ett material som kallas ralide, som är en polyeten." Detta utgör basen för alla västerländska sadeltyper. Utseendet på en sadel varierar något efter typ. I allmänhet västra sadlar visas fyrkantig med två utsprång i de främre och bakre. På undersidan av sadeln, mjuknar konstfiber lädret på hästens rygg.

Främre

De flesta västerländska sadlar har de särskiljande 2- till 4-tums horn, som sticker ut ur pommel. Knappen, även kallad svälla, håller sadeln tillsammans. Den finns i tre typer --- A gaffel, sväller gaffel, och underskred svälla gaffel. Dessa bildar den grundläggande formen av framsidan av sadeln. Sadeln träd, innesluten i läder under Knappen och sätet, fördelar ryttarens tyngd över hästens rygg, vilket gör en bekväm resa för både ryttare och häst.

Baksidan

Cantle skapar baksidan av sadelstolen. Höjden på cantle varierar med sadel typ med sadlar avsedda för används i rigorösa discipliner som fat racing som har en högre cantle. Bakom cantle de sadelmakare vanligtvis verktyg sadeln kjol med blommor eller geometriska former. I vissa fat sadlar, att kjolen kurvor runt baksidan av cantle göra sadeln väger mindre och tillåta obegränsad rörlighet.

Byglar och Seat

Den typ av sadel dikterar placeringen av byglarna med sadlar som skapats för reining och fat racing som har en mer framåt bygel arrangemang. Fender fäster stigbygeln till sadeln. Sätet, det utrymme som skapas mellan knapp och BIT, börjar vid 7 inches, som passar små barn. En vuxen hona använder vanligtvis en 15-tums sadel men återförsäljare säljer upp till 18-tums sadlar.

Andra Saddle Delar

Tre band hänger ned från sadeln. Den främre två fast omkrets. Av billet, den kortare remmen på höger sida, håller omkrets, som går under hästen direkt bakom frambenen. Den latigo, även kallad en cinch rem, loopar genom clinch ringen på omkrets --- ryttaren drar upp på latigo tills snäva --- sedan binder en cinch knut. Den sista bandet, som kallas flankremmen hänger från baksidan vänster. Används främst för dekoration, säkrar flankremmen baksidan av sadeln för att hålla den från att tippa framåt.


  

Kommentar