Hur man gör Hot Pepper Sauce med Scotch Bonnet

October 17

Scotch motorhuven är en liten, tunt skal peppar som liknar en habanero. Anses vara en av de hetaste paprika världen över, har Scotch motorhuven en Scoville värme betyg som kan nå så högt som 300.000 jämfört med 2500 till 8000 utbud av peppar. Scotch motorhuven används ofta som en krydda för jamaicansk och thailändsk matlagning, men det kan användas i många andra rätter samt. Scotch Bonnet är också den perfekta peppar som ska användas som grund för en varm sås som rymmer en dänga. Lär dig hur du kan göra din egen Scotch bonnet paprikor att lägga till en liten kick till dina måltider.

Instruktioner

1 Placera åtta Scotch motorhuvar, tre små tärnade morötter och fem hela pepparkorn i en mixer. Lägg ett medium kvist timjan och en nypa salt, då smälter på hög tills ingredienserna bildar en pasta.

2 Lägg 1/4 kopp papaya och 1/4 av mango till pastan och blanda på hög tills frukten blir flytande och blandas med pastan.

3 Lägg 1/2 kopp ättika till mixen och mixa på hög i en minut. Äppelcidervinäger är bäst, men du kan använda balsamvinäger, alltför.

4 Häll din såsen i en medelstor kastrull och värm på låg i fem minuter, gradvis under omrörning i 1/2 kopp socker. Rör ofta medan såsen är över värme.

5 Ta såsen från värmen och låt det stå i fem minuter, sedan häll det i en sluten behållare eller en konservindustrin burk. Detta recept kommer att göra ungefär en halv kopp av Scotch hätta sås, vilket bör räcka långt. Det är extremt varmt och kräver endast ett fåtal av droppar i taget.

Tips

  • Om din lokala livsmedelsbutik inte har Scotch bonnet peppar, överväga att använda habanero paprika som en alternate.Scotch bonnet paprikor är svåra att hitta. Prova en specialitet import / export mataffär eller beställa Scotch bonnet mäsk på nätet (se resurser) .Den sötma av papaya och mango blandas med värmen från Scotch motorhuven erbjuder en stor smak kombination och bidrar till att minska värme.

  

Kommentar