Bakning lax med Bok Choy

April 7

Bakning lax med Bok Choy


En värdefull proteinkälla, har lax länge varit en kulinarisk stapelvara i nordvästra kust Nordamerika. Bakning är en av de enklaste sättet att laga mat fisken, antingen i filé, biff eller hela former. Det gör det också möjligt att placera andra livsmedel runt lax, lägga både smak och fukt. För en asiatisk-tema skålen, bladgrönsaker och något söta stjälkar av bok choy komplement lax, och den korta tillagningstiden håller bok choy blir alltför halta under uppvärmningsprocessen.

Förberedelse

Skölj laxen under kallt vatten och klappa torrt med hushållspapper. Lätt belägga en djup ugnsform med olja eller linje den med pergament. Tvätta bok choy, torka den så bra som möjligt, och avbröt hårda botten. Skär den i 1-tums bitar om du använder stor bok choy, eller skiva på längden om du använder baby bok choy. Placeras det preparerade bok choy i botten av baknings skålen, vilket skapar en säng för laxen.

Krydda

Välj asiatiska smaksatt kryddor och såser för denna maträtt. Den söta och salta, eller till och med sura, smak av Sydostasien kök passar både grönsaker och fisk. Hoisin, sojasås eller teriyaki alla lägga fukt och smak till fisk, medan kryddighet av kummin, koriander eller chilipeppar tillför kroppen. Färsk riven ingefära och hackad vitlök passar också skålen, och absorberas väl i laxen. Vispa ihop din sås, kryddor och färska ingredienser och häll över grönsaker och fisk samtidigt.

Bakning

Värm ugnen till 400 till 425 grader Fahrenheit. Placera bakning rack i mitten av ugnen för att medge att värmen kan cirkulera jämnt. Placera beredda skålen i mitten av racket och värme i 10 till 15 minuter, eller tills en termometer in i mitten av fisken läser åtminstone 160 F.

alternativ

Du kan också stjäla lax och bok choy i en djup stekpanna på medelhög värme på spisen med önskad sås eller kryddor, täckt, för sex till åtta minuter. Alternativt skära urbenat lax i en-tums bitar och sjud den med bok choy i en kokosnöt-mjölkbaserade currysås. Andra snabba-tillagning av grönsaker, såsom paprika, kan kokas med lax i stället för bok choy eller som tillägg till den.


  

Kommentar