Orsaker till Väder preferens

March 12

Orsaker till Väder preferens


De flesta av oss tänka på saker som ekonomi eller familj när vi tänker på skälen människor väljer att leva i ett visst område, men vädret kan också spela en roll i en persons val. Individer kanske föredrar en viss klimat på grund av en rad olika skäl, allt från hälsofrågor för väder som är mer gynnsam för deras typ av karriär.

Hälsa

Hälsa är en anledning till att vissa människor föredrar vissa typer av klimat eller väder framför andra. Till exempel, någon som lider av tillstånd som gör det svårt att andas, såsom tuberkulos, skulle föredra ett torrt, torra klimat, såsom vädret i Arizona, jämfört med en fuktig och fuktigt klimat som kan hittas i områden som Louisiana och Florida. Ett annat exempel är människor som lider av artrit. Kalla och fuktiga förhållanden kan orsaka olika typer av artrit att blossa upp och orsaka smärta, så personer med dessa typer av villkor också skulle föredra varmare, torrare klimat.

Karriär

Den typ av karriär du väljer är en annan anledning att välja en viss typ av klimat. Vissa yrken kräver särskilda typer av väderförhållanden. Människor som arbetar som skidlärare, till exempel, skulle vilja bo i ett bergigt område känt för stora snöfall, såsom en Colorado eller Vermont, medan människor som kör en stadga fiskebåt skulle föredra en varm, tropisk typ klimat, såsom vädret i soliga Kalifornien eller Florida.

Rekreation

En del människor föredrar att leva i ett område som erbjuder den typ av fritidsaktiviteter som de åtnjuter. De som gillar skidåkning, snowboard, isfiske och andra vintersporter skulle vilja bo i ett område som är känt för att ha långa vintrar och massor av snöfall. Andra som tycker om aktiviteter såsom simning, segling, snorkling, surfing eller vattenskidor skulle vilja leva i en varmare region som har många sjöar eller nära havet och är känd för långa, varma somrar.

Allergier och skadedjur

Allergier är ytterligare ett skäl människor kan välja att bo i en viss typ av klimat. Vissa delar av landet med tropiska klimat kan ha högre pollental och ozonnivåer, vilket kan påverka olika typer av allergier. Vissa människor kommer även välja att inte leva i en viss klimat på grund av de olika skadedjur och insekter som också bor i området. Delar av landet med hög luftfuktighet tenderar att ha fler myggor än andra områden, eftersom dessa skadedjur kommer att föda i områden med öppet vatten. Torrare dessert klimat är kända för bostäder husdjur som skorpioner och rattle snakes, vilket ofta är en avskräckande för många människor.


  

Kommentar