Cat Graviditet och födelsen av kattungar

August 26

Cat Graviditet och födelsen av kattungar


Enligt Mar Vista Animal Medical Center, kan en katt börja med kattungar när den är åtminstone 80 procent av sin fulla storlek och när dagarna är tillräckligt lång för att utlösa sin avel cykel. Även husdjur katter bör kastrerade att förhindra oavsiktliga och oönskade kattungar, vara medveten om kattens graviditet och efterföljande leverans kan hjälpa dig att ta hand om ditt husdjur.

Tidsram

En honkatt kan komma gravid vid en ålder av 5 månader. En katt levererar normalt sina kattungar mellan 59 och 70 dagar efter parning. Kattungarna kommer att vara helt beroende av modersmjölken för de första tre veckorna, men helt avvanda inom sju till åtta veckor.

Identifiering

En katt kan börja gå upp i vikt mellan den tredje och fjärde graviditetsveckan, och dess bröstvårtor kan bli mer framträdande. En veterinär kan identifiera graviditet hos katter i en rad olika sätt, bland annat ultraljud, röntgen, och buken hjärtklappning.

Förberedelse

Under en katt graviditet och tills ungarna är avvanda, kommer mamman behöver hög kalori mat. En katt kalori krav kan tredubbla när det är gravida eller ammande. Under den sista veckan i sin graviditet, kommer en katt söka en varm, mörk plats för att leverera sina kattungar. Du kan erbjuda katten ett urval av flera holkar som kantas av mjuka handdukar.

Varning

bör inte vaccineras katten när den är gravid. Ofödda kattungar är sårbara för de levande virus som används i vaccinationer. Vaccination under graviditeten kan orsaka cerebellär hypoplasi, som är en hjärna missbildning som leder till skakningar och vinglar på kattungarna.

Förebyggande

Såvida katten kommer att målmedvetet uppfödda, bör spayed och hindras från att ha mer avkomma. Vid amning, är kattens värmecykel avbryts, men de flesta honkatter tillbaka för att värma ungefär en månad efter deras kattungar föds. En katt kan bli gravid igen innan den första kullen är avvand. Helst ska en honkatt begränsas till omkring en månad efter kattungarna har slutat omvårdnad.


  

Kommentar