Lösningar för att stoppa valpar från att bita

March 1

Lösningar för att stoppa valpar från att bita


Bitande är ett vanligt beteende problem för valpar eftersom handlingen att tugga är en normal och instinktiva vana, och unga hundar använder munnen som ett sätt att utforska sin nya omgivning. Det är viktigt att lära valpar på en ung ålder som de inte får bita eller få mouthy med människor eller andra djur. Det finns olika tekniker och lösningar för att lära din valp som biter är ett oacceptabelt beteende, och det är viktigt att välja en plan som fungerar med din träningsfilosofi.

verbal Reprimand

När valpen biter dig, gör ett högt gällt ljud eller säga och ldquo; aj & rdquo; omedelbart. Hundar yelp så här när en annan hund i sin kull skadar dem, så att de kommer att känna igen verbala signal. Den verbala reprimand bör vara högt och tydligt så att hunden är förvånad och minns att bita orsakar denna reaktion. Verbala tillrättavisningar bör åtfölja alla andra tekniker som du använder för att träna din valp. Hela familjen bör delta i denna utbildning; valpen behöver kontinuitet och repetition för att lära sig denna förändring i beteende.

Omdirigering

Eftersom att tugga och bita är naturliga instinkter för en ung hund, kan du dirigera sin bombastisk energi genom att ge dem en tuggleksak, rep eller andra föremål som de kan tugga på. Muntligt berätta hunden "nej" när det biter dig och prisa hunden när den tuggar på ersättningsobjektet. Enligt webbplatsen VetInfo kommer denna utbildningsplan hjälpa till att ställa hunden för framgång genom att lära dem vilka objekt de kan och inte kan tugga.

Isolering

Omedelbart efter det verbala reprimand med isolering kommer att sända ett starkt budskap till hunden. Fysiskt förvandla din kropp bort från hunden och sluta spela för minst en minut. I svåra fall kan du lämna rummet eller gå ut med hunden ut ur rummet varje gång det blir mouthy. Enligt webbplatsen Dog-lösningar, isolerar valpar som biter eller Snap är en metod som används av moder hundar och andra valpar i kullen, så det är en effektiv metod.

Tugga Avskräckande Spray

Om valpen fortsätter att bita, kan du använda en bitande och tugga avskräckande spray, som finns på din lokala sällskapsdjur leverans butik. Dessa sprayer är inte skadligt för din valp, men lukten och smaken kommer att hålla dem från att bita huden. Avskräckande sprayburk också vara ett användbart verktyg för att bryta valpen & rsquo; s vana att tugga på hushållsartiklar. Hushålls häftklamrar såsom aloe vera eller Tabasco sås kan också användas i stället för en färdigköpta spray.


  

Kommentar