Vad är kemiskt rätas hår?

February 17

Kemisk uträtning är en kosmetisk process som används för att permanent förändra strukturen på håret. Kemiskt uträtat hår förblir rakt evigt eftersom sammansättningen av håret har permanent förändrats. Folk gillar att kemiskt räta sitt hår eftersom det sänker styling tid och låter dem att se sitt bästa på ett ögonblick varsel.

Fungera

Kemiskt rätade hår är hår som med avsikt har skadats. Kemiska straighteners bryta bindningarna i håret så att det inte längre är lockigt eller vågigt. Istället kommer det att ligga slät och rak. Kemiska straighteners inte avklingar, men som håret växer ut effekten ser ut att vara erodera.

Funktioner

Kemiskt rätade hår kan tyckas vara finare och något lättare än det var tidigare. Detta beror på att kemikalier i behandlingen kan "strip" hår som de ändra det. Mest kemiskt rätas hår är också extremt jämn på grund av de återställande behandlingar som åtföljer starka kemikalier.

Tidsram

Permanent kemisk uträtning varar från fyra till sex veckor. Om håret växer ovanligt långsamt, kan du även få 2 månader av behandling. Processen itselt kan ta från två till sex timmar, beroende på hur mycket hår du har och huruvida du har ytterligare saker gjorda samtidigt. Till exempel, om du får håret rätas ut och färgade, kommer det att ta mycket längre tid eftersom din stylist kommer att behöva göra några allvarliga prep arbete på håret att förhindra allvarlig skada från dessa hårda kemiska behandlingar.

fördelar

Kemiskt rätade hår kan ta timmar från din morgon skönhet rutin. Om du räta ut ditt hår varje dag med ett strykjärn eller locktång kan kemisk uträtning även förbättra hälsan hos ditt hår eftersom du inte kommer att attackera den med hög värme varje dag. Kemiskt uträtat hår tenderar också att titta mer naturligt än urblåst eller platt-strukna hår.

överväganden

Innan du har håret kemiskt rätas ut, se till att ha din stylist göra en del test; Detta kommer att försäkra att du inte råkar utför en behandling på håret att håret inte kan ta. Vissa människor hår inte kan motstå de starka kemikalier inblandade i processen och håret antingen blekmedel slut eller går helt.

Varning

Kemisk uträtning bör alltid göras av en utbildad professionell. Även om det finns kit för at-home kemisk uträtning, de är ofta mycket hårda på hår och hårbotten, och de kommer inte med konditionering och förstärkning av behandlingar som yrkesverksamma lägga till ekvationen. Du kan bränna din hårbotten och även orsaka håret att falla ut om du inte vet vad du gör.


  

Kommentar