Lägga till en hund till Pack

March 31

Lägga till en hund till Pack


Lägga till en ny hund till packningen är en givande upplevelse för hela familjen. Ta det lugnt och följa några metodisk steg. Hundar njuta av att vara en del av ett paket när hierarkin är etablerad, men först måste du hävda kontroll över hur hundarna samverkar. Genom att införa hundarna långsamt och alltid kvar i kontrollen av förpackningen, kan du hålla stress och negativt beteende till ett minimum. När hundarna bevisa sin kompatibilitet, kommer du att kunna låta dem interagera mer naturligt.

Instruktioner

1 Inför hundarna på neutral mark. Ta en vän och ta hundarna för en promenad tillsammans. Låt dem komma till varandra på sina egna villkor på ett positivt sätt, så att deras ursprungliga mötet är fri från rivalitet.

2 Separera din hund för de första nätterna om de verkar kompatibla och så länge det är nödvändigt om de visar aggression mot varandra. Du kan låsa en hund i ett separat rum med en baby grind eller använda lådor för att skilja dem åt. Låt hundarna att lukta och se varandra utan att vara i samma utrymme.

3 Ta din hund för en annan promenad tillsammans efter några dagar och låta dem interagera och spela. Behålla kontrollen över deras interaktioner vid alla tidpunkter. Ge beröm för vänlig beteende, men stoppa promenad om någon hund börjar morra eller visa aggressivitet.

4 Låt din hund att spela tillsammans på gården eller i vardagsrummet efter att de har uppvisat vänlig eller toleranta beteende mot varandra. Lämna sina koppel på så att du kan korrigera negativt beteende genom att dra bort dem och begränsa dem.

5 Öka deras speltid tillsammans om hundarna är vänliga, men sakta ner processen om de visar aggression. Beroende på förhållandet mellan hundarna, kunde den nya hund att leva med flocken i så lite som en vecka eller så länge som tre månader.

6 Separata hundar matdags och för att spela med vissa leksaker som de kan bekämpa över. Enligt Kathy Diamond Davis, hundinstruktör och författare till "The Canine Behavior serien", "Din familj och hundar är säkrast att inte låta den här tävlingen någonsin komma igång i första hand. Så kan du behöva nytt placera din enda hund mat skålen för att hålla sin nya systers näsa ur det, och sluta att lämna sina leksaker ut hela tiden "(se länk i Resources).

Tips

  • Ge varje hund personlig och individuell uppmärksamhet för att förstärka din positiv relation med dem och för att öka deras säkerhet och självförtroende. Även om din hund får längs väl kan det finnas hicka längs vägen. Om din hund blir aggressiv med varandra, separera dem under några dagar eller veckor, beroende på graden av aggression.
  • Aldrig steg mellan två kamphundar. Du riskerar att bli biten eller repad. Täck kamphundar med en filt eller försöka distrahera dem med ett högt ljud eller en slang.

  

Kommentar