Tidsbesparande matlagning genvägar

January 7

Oavsett hur mycket du gillar matlagning, det finns dagar när utgifterna ens 30 minuter att göra middag känns som en obehaglig rutin. Lägg till att morgonrusningen för att förbereda frukost, packa luncher och få ut genom dörren i tid, och du är i trängande behov av vissa tidsbesparande kök genvägar. Skära ner på den tid och energi du spenderar matlagning betyder inte nödvändigtvis att färdiga måltider eller unhealthful förädlade livsmedel. Det innebär att veta vad stormarknad objekt att köpa för att spara tid, samt några enkla förberedelser du kan göra i förväg så att du inte behöver tänka på dem senare.

Fem eller färre ingredienser

Spara recept med långa ingrediensförteckningar för helger eller dagar då du känner för att ha kul i köket. För andra dagar, sammanställa en lista över favoriträtter med fem eller färre ingredienser. Sådana minimalistiska måltider kan vara lika tillfredsställande och välsmakande som mer komplicerade sådana. Ett snabbt och enkelt soppa behöver bara lager - från en burk, fryst hemlagad eller en kub - en eller två grönsaker och vissa kryddor. Till exempel, saute en tärnade lök och en påse med baby morötter med en sked currypasta, låt sjuda i kycklingbuljong tills grönsakerna är mjuka, sedan blanda tills slät. Quesadillas är en annan enkel middag med några ingredienser som krävs, som är franskt bröd pizza. En stor bakad potatis, som du kan par-laga mat i mikrovågsugn innan bakning, kräver nästan ingen förberedelsetid. Gör det till en tillfredsställande måltid med en skopa av coleslaw, handfull riven ost eller burk bakade bönor på toppen.

Använd frysta och konserverade Produce

Frysta och konserver är mest mångsidiga när de minimalt bearbetade. I stället för burkar av soppa, till exempel, håller ditt skafferi fyllt med konserverade tomater och bönor, som kan omvandlas till en hemlagad pasta sås, gryta eller chili med några andra ingredienser. När du kokar pasta, kasta en handfull frysta ärtor, spenat eller broccoli i pannan för de sista minuter. Dränera grönsaker och pasta tillsammans och blanda med sås för en mycket snabb, en-gryta middag. Frysta skaldjur tar också bara några minuter att värma igenom. Leta efter påsar med frysta grönsaker säljs som stek mix för att värma med asiatiska såser, eller italienska blandningar för att lägga till en risotto. Dessa blandade påsar omfattar ett stort antal grönsaker som skulle ta ganska lång tid att förbereda från grunden.

Kylskåp Salad Bar

Sallader är alltid mer tillfredställande när de har en mängd olika toppings, men ibland allt som hack är för mycket arbete. Så fort du kommer tillbaka från matinköp, tvätta, skala och hacka sallad infästningar på en gång och förvara dem i kylskåp. Hacka några tomater, paprika, grön lök och svamp. Tina några fryst majs, dränera bönor från en burk och hårt koka några ägg för mer variation. Köp en hel spett kyckling och föremål från butikens salladsbar att eliminera förberedande arbete helt. Kombinera alla dessa infästningar i en container, redo att strö över sallad till middag, eller förpacka dem separat för anpassade sallader. Beredda pålägg är också praktiskt för att lägga till omeletter, pastarätter och pizzor.

krydda Genvägar

Torkade örter, kryddor och smaksättning blandningar är en skyndade kock vän, särskilt vid framställning av färsk vitlök, ingefära, chili, örter och kryddor verkar alltför betungande. Ingjuta nya smaker i dina måltider när som helst med några avancerade förberedelser. Skal en eller två hela lökar av vitlök i taget, finhacka kryddnejlika i en matberedare - en mini ett är perfekt - och överföra dem till en lockförsedd burk. Täck vitlök med olja eller smält smör och förvara i kylskåp, redo att lägga till rätter av sked. Du kan göra samma sak med riven färsk ingefära och malet färsk chili. Om du gör ofta rätter som kombinerar vitlök, ingefära och chilipeppar, blanda de tre tillsammans i en enda burk. Håll färska örter i högsta hugg på ett liknande sätt, genom att frysa dem i olja eller smält smör i iskuber. Detta fungerar bäst med härdigare örter, såsom rosmarin, timjan, salvia och oregano. Kasta en frusen ört kub i en kastrull med nya potatis eller andra rotfrukter till grillat; lägga till en till en sjudande soppa; eller stek med svamp och servera över toast för en enkel förrätt. Riven citrus fryser också väl.


  

Kommentar