Hur att tjäna Rostade Beets

February 1

Hur att tjäna Rostade Beets


Betor användes först av romarna och grekerna för medicinska ändamål, men av det tredje århundradet de använde dem som livsmedel liksom. Den röda betor som vi känner den i dag infördes i 17-talet och blev en populär maträtt. Rödbetor får sin distinkta färg från pigment betalain. Rostning rödbetor är en enkel process som kommer att bidra till ut deras naturliga sötma.

Instruktioner

stek~~POS=TRUNC Beets

1 Se till att välja rödbetor som är ungefär samma storlek så att de laga mat för en lika lång tid. Värm ugnen till 400 grader Fahrenheit. Medan ugnen förvärmer, tvätta rödbetor och om toppar (stam och blad) fortfarande är bundna, skär dem. Om den lämnas på, kommer ånga och lämnar läcka näringsämnen från betorna som de laga mat.

2 Wrap betorna i folie individuellt och sätta dem på en plåt. Roast under ca 45 minuter till en timme, tills du lätt kan sätta en spett genom betor.

3 Ta rödbetor ur ugnen, öppna folie och låt dem svalna i tio minuter.

4 Ta bort huden med lager av hushållspapper. Håll betor i pappershandduk i dina händer och försiktigt gnugga tills skalen huden bort från sockerbetor.

Serverings Beets

5 Det finns många olika sätt att tjäna rostade rödbetor. Det enklaste sättet är att lägga till salt och peppar och servera varm. I många restauranger, är rödbetor drizzled med en ljus vinägrett och blandas med get ost smular och valnötter. För att göra detta, först förbereda vinägrett, eller välj önskad köpta varumärke.

6 Skiva rostade rödbetor i 1/4 tums skivor och placera dem i ett serveringsfat.

7 Ringla vinägrett över betor. Strö valnötter och getost smular över rödbetorna före servering.

Tips

  • Om du vill prova något annat, kan du kasta rostade rödbetor med malet rosmarin och vitlök innan rostning.

  

Kommentar