Hur man gör en passande Chute för Nötkreatur

December 28

Hur man gör en passande Chute för Nötkreatur


Monterings rännor används för att säkert hålla boskap när de tränas, rengöras eller genomgå mindre veterinärmedicinska förfaranden. De har vanligtvis en V-formad klämma facket för att säkert hålla huvudet, löstagbara sidostänger för enklare åtkomst och hjul på baksidan så att rännan kan lätt transporteras. Medan 2-tums fyrkant mild stålrör har traditionellt använts, har omfattande tillgång till TIG svetsare gjorde aluminiumkonstruktion vanligare på grund av sin lägre vikt.

Instruktioner

1 Skär två 72-tums längder, två 78-tums längder, två 83,5-tums längder, fyra 84-tums längder, en 60-tums längd, en 57-tums längd och sju 32-tums längder av 2-tums fyrkant slang .

2 svetsa samman två lådor med toppen och botten av lådan består av 84-tum långa sektioner placerade mellan en 72-tums avsnitt på en sida och en 78-tums avsnitt på den andra. Dessa längre sektioner kommer att göra upp på framsidan av rännan och kommer att skjuta ut 6 inches ovanför lådan.

3 Anslut de två rutorna samman genom svetsning fyra av de 32-tums sektioner mellan varje sida vid varje hörn. Se till att både längre 78-tums barer är på samma plan och båda sticker ut ovanför rutan.

4 Skär fyra fyra-tum med 3-tums sektioner ut ur metallplåt. Mäta 34 inches upp varje vertikal 72-tums-kolonn och svetsa plattan på den sida av slangen. Plattan ska sticka 2 inches i 84-tum med 72-tums sidan av lådan. Häftsvets en 84-tums avsnitt till insidan av plattorna på båda sidor.

5 Mät 1,5 inches från toppen och botten och en tum från den inre kanten av varje platta och borra ett 5/8-tums hål genom både plattan och den del av fyrkantsrör. Använd en stans för att få hål igång och lättolja för smörjning om du använder gjutstål för din ränna. Skär av häftsvetsar och sätt tillbaka de 84-tums sektioner med hjälp av saxpinnar.

6 Svetsa en 32-tums koordinat 12 inches upp de 78-tums kolonner utskjutande uppåt från framsidan av lådan.

7 Svetsa 60-tums avsnitt 11 inches från den vänstra 78-tums-kolonn i mellan 32-tums ribban och 32-tums avsnitt som utgör toppen av den främre delen av rännan.

8 Klipp ytterligare två 4-tums med 3-tums delar av plåt och svetsa vardera till de främre och bakre sidorna av 32-tums koordinat 11 inches från höger 78-tums-kolonn.

9 Klipp två 8-tums av 2-tums delar av plåt och svetsa vardera till motsatta sidor av den ena änden av 57-tums avsnitt av fyrkantsrör. Slot ändarna med dessa plattor på den på ribban upptill framsidan av rännan och sedan klibbighet svetsa botten av sektionen mellan de två plattorna på mitten ribban.

10 Mät 1,5 inches från sidorna och en tum från den övre kanten av varje platta och borra ett 5/8 tum hål genom både plattan och den del av fyrkantrör. Använd en stans för att få hål igång och lättolja för smörjning om du använder gjutstål för din ränna. Skär av häftsvetsar och sätt tillbaka avsnittet 57-tum med hjälp av en sprint.

11 Skär en 30-graders avfasning på en ände av var och en av de sista återstående 32-tums sektioner och sedan svetsa insidan av faserna samman för att bilda en 60-graders vinkel. Svetsa den öppna änden av denna triangel horisontellt till topparna av de 78-tums kolonner som sticker ut från toppen av rännan så att triangeln till fronten.

12 Sandblästrarhuva eller kula sprängning metallen och sedan prime och måla hela rännan.


  

Kommentar