Hur köper ris i bulk

February 24

Ris är en av de mest populära och hälsosamma kök häftklamrar som konsumeras dagligen i hela världen. Det finns mer än 40.000 rissorter, som odlas på alla kontinenter utom Antarktis. Amerikanerna äter dubbelt så mycket ris nu som de gjorde för 10 år sedan på grund av den ökande medvetenheten om de många hälsofördelar med ris, dess mångsidighet och populariteten av ris baserade köken i Japan, Kina, Indien, Indonesien och Vietnam. Att köpa ris i bulk erbjuder fantastiska besparingar på pengar och tid. Lagras, de flesta sorter av ris kan hålla i flera år.

Instruktioner

1 Vet vilken sort av ris du förbrukar oftast, vilket gör det ekonomiskt klokt att köpa i bulk. De mest populära sorterna inkluderar basmatiris, jasmin, arborio, wehani och vildris. Brunt ris har den högsta olje- och fukthalten, vilket kan orsaka härskning och bara håller i sex månader. Vitt ris lagrar säkert den längsta.

2 Bestäm om du föredrar ekologiskt ris. Även ekologiskt ris inte besprutas med bekämpningsmedel, tänk på att det medför en högre risk att bli förorenad med insekter och mögel. Ris kommer endast att vara ekologiska om anges i förskott, och är vanligtvis dyrare.

3 Jämförande butik på nätet. Många bulk spannmåls distributörer, såsom Costco och Sams Club, erbjuder stora urval av bulk ris och konkurrenskraftiga priser inom sjöfarten. Spannmålsleverantörer fartyg i hinkar eller påsar som sträcker sig från 10 till 50 pund

4 Kontrollera speciallivsmedelsaffärer i ditt närområde för bulk ris. Mat kooperativ, asiatiska och andra etniska matmarknader, hälsokostbutiker och gourmet specialbutiker säljer ofta ris i bulk. Fördelen med att köpa lokalt är att du kommer att kunna inspektera korn behållare för friskhet och eventuell insektsangrepp. Du kommer också att skonas från fraktkostnaderna att köpa på nätet. Köp inte om riset felaktigt lagras i öppna påsar eller fack, och kornen verkar torkat ut eller sprucken med ett gulaktigt utseende. Detta är en indikation på riset börjar förstöra.

5 Förvara riset i 6-liters hinkar med packnings omslag, mylar påsar, glasburkar eller andra lufttäta behållare. För optimal friskhet, måste behållarna hållas torr och tätt tillsluten i ett mörkt, svalt under 70 grader C.


  

Kommentar