Min Cake är fortfarande inte klar efter lämplig baktid

April 24

Min Cake är fortfarande inte klar efter lämplig baktid


Bakning kakor är inte en enda färdighet, utan snarare en grupp av dem som du kommer att utvecklas över tiden. Tyvärr kommer en del av den inlärningsprocessen från att stöta problem och lära sig att övervinna dem. Till exempel kanske du märker att dina kakor inte är klar efter den rekommenderade tiden. Det finns flera skäl till varför detta kan inträffa, och som ni få erfarenhet du får lära dig att korrigera dem.

Det är värmen

Den enda sannolika orsaken till kakor att inte baka i tiden är ugnen termostat. Generationer av kockar har lärt sig att hantera en ugn som går snabbt eller långsamt, som är ett slags sätt att säga dess temperaturkontroll är avstängd. Gå till din lokala varuhus eller köks butik och köpa ett par billiga ugn termometrar, och placera dem på olika ställen i ugnen. Sätt ugnen på 350 grader Fahrenheit, och låt det varmt i 30 minuter innan kontrollera dina termometrar. Ändra inställningarna och titta på dina termometrar tills du har lärt där du måste ställa in ratten för att få rätt verkliga temperaturen. Alternativt har en tekniker kalibrera ugnen så dess termostat är mer exakt.

Det är alltför våt

En kaksmet startar vätska, och slutar som en fast ännu fuktig färdig produkt. En del av att fukt absorberas av kakan är mjöl som bakar, men mycket av det avdunstar helt enkelt som ånga. Om ditt recept innehåller för mycket vätska - antingen på grund av ett skrivfel, eller att det inte har testats tillräckligt bra - det kommer att ta längre tid än det borde för allt som extra fukt att fly. Om du har en köksvåg, kan du kontrollera proportionerna lätt nog. De flesta recept använder ungefär lika stora mängder av mjöl, socker och vätskor i vikt. Om dina vätskor, inklusive dina ägg, är vikten betydligt mer än mjölet eller sockret ditt recept på fel.

pan storlek

Djupet och storleken på dina kärl har också betydelse för bakning tid. Loaf kokkärl tar längre tid att baka samma mängd smet än grunt runda eller fyrkantiga pannor eftersom flata pannor erbjuda mer ytarea och kan absorbera värme och skjul fukt snabbare. Tube kokkärl och Bundt kokkärl står för detta genom att låta varm luft passera genom en central skorsten, matlagning kakan från mitten såväl som kanterna. Om du baka en stor tårta på ett blad pan eller en professionell tårta pan, kan du hjälpa mitt kocken genom att använda en värme kärna - en trattformad bit metall - som leder värme i smeten och ger jämnare bakning.

Kontrollera dina antaganden

Om du inte är en erfaren bagare, är en annan möjlighet att kakan är klar, men du inte inser det. De flesta recept föreslår att testa kakan genom att sätta in en tandpetare eller kaka testare och uttala kakan färdig om det kommer ut rena. Det är sant om du använder en mjuk metall kaka testare, men en tandpetare eller bambu spett har ofta distinkta smulor på det när det lämnar kakan. Detta är normalt, och betyder helt enkelt din tårta har inte fått långt och torrt. Okokt Smet, inte smulor, är ett tecken på en underbaked tårta. Kontrollera resultaten av kakan testare av ögon, näsa och fingertopp. Om kakan ser bakade och luktar bakat, börjar att dra bort från pannan och känns fast när du trycker på den lätt, är det gjort.


  

Kommentar