Kan man äta Bulgur som Oatmeal?

May 7

Kan man äta Bulgur som Oatmeal?


I kallare regioner i landet börjar varm spannmål visas på frukost tabeller som höstmorgnarna växa frostig. Havremjöl är en av de vanligaste val, antingen från havregryn eller stål-cut havre gynnas av skottarna och irländska. Havremjöl är smakrik och mycket fibrer, men även dess mest hängivna entusiaster uppskattar en tillfällig förändring. Bulgur, som säljs i delar av de flesta butiker hälsokost, är en ovanlig men välsmakande alternativ.

bulgur Grunderna

Bulgurvete och spruckna vete har liknande utseende, men de är ganska olika. Spruckna vete är veteberries som har grovt skurna eller malda, men i övrigt är obearbetade. Bulgur är gjord av korn som har helt kokta och torkade, innan de skärs. Detta förlänger kornets hållbarhet genom att stänga enzymer som annars skulle oxidera sin oljiga bakterie, vilket gör att härskna. Detta är exakt hur havre behandlas innan de är stål-klipp eller rullade i flingor. Korn som har behandlats på detta sätt hänvisas till som gryn.

Lång Kokt Bulgur

Tack vare deras liknande behandling, bulgur vete och stål-cut havre har många likheter. Båda är graderade i varierande grader av finhet, med de grövre grinds tar längre tid att laga mat. Den "Irish-stil" eller "skotsk stil" havre säljs som gröt är vanligtvis grova och tar 20 till 25 minuter att laga mat. Grova kvaliteter av bulgur tillagas snabbare, vanligtvis tar inte mer än 15 minuter för att mjuka upp till en gröt konsistens. Medium kvaliteter tar sju till tio minuter, beroende på deras exakta storlek. Generellt tillagningstider är mycket lika, så om du har tid att laga mat havregryn, har du tid att laga bulgur.

Quick-Soaked Bulgur

Behandla fina kvaliteter av bulgurvete mycket som du skulle omedelbar havregryn. Om du häller kokande vatten över en skål eller kruka full av fina bulgur och täck den för fyra till fem minuter, kommer det att absorbera vatten och mjuka till en positivt seg konsistens. Det är inte så mjuk som gröt vanligtvis är, men det är inte en dålig sak. Den distinkta textur bulgur beredd på detta sätt gör ett utmärkt komplement till färska eller torkade frukter, nötter, frön och andra livsmedel som vanligtvis tillsätts varm frukostflingor.

Jämförelse

Både havregryn och bulgur är minimalt bearbetade hela korn, som ger en rad positiva hälsoeffekter. Bulgur är ännu högre i fiber än havre, med 100 gram - ungefär 4 uns - av okokt bulgur ger tre fjärdedelar av det rekommenderade dagliga intaget. De flesta av fibern i bulgur är den olösliga sorten, vilket underlättar matsmältningen. Havre innehåller större mängder av den lösliga sorten, som fördröjer absorption av socker i blodet. Det lösliga fibrer står också för havregryn är ovanligt tjock och krämig konsistens, som är antingen sitt bästa eller sämsta funktionen, beroende på din personliga smak. Båda korn är utestående källor av B-vitaminer och mineraler, i synnerhet mangan.


  

Kommentar