Vad betyder siffrorna på skjorta för klänning storlek Mean?

June 16

Vad betyder siffrorna på skjorta för klänning storlek Mean?


Mäns dress shirts kommer inte i allmänhet storlekar som små, medelstora och stora. De har inte heller komma i enkla numrerade storlekar som 2, 6 eller 8 hur kvinnors skjortor är markerade. Istället mäns dress shirts storlek av mätningar av en mans hals, ärmlängd och ibland midjemått. Andra siffror som kan vara närvarande på mäns dress shirts inkluderar thread count och lager, men att dessa inte påverkar storleken eller passformen av skjortan.

hals Storlek

Den översta numret som finns på skjortor anger hals storlek på tröjan. För att bestämma detta nummer, mäta runt halsen strax under struphuvudet eller precis där en klänning skjortkrage passar vanligtvis du sedan lägga till en halv tum till det numret.

Ärmlängd

Detta nummer är endast närvarande på långärmad klänning skjortor, och det berättar hur länge hylsan är. Detta antal är mätt från mitten av nacken, över axeln och ner till handleden. En idealisk ärmlängd bör slå dig om en halv tum under där handleden böjs.

Midjemått

Inte alla tröjor erbjuder en midjemått. Men de som gör erbjuda dig möjligheten att hitta den perfekta passformen. Midjemått bestäms genom att mäta över en skjorta där byxor normalt skulle sitta. Placera ett finger mellan midjan och måttband för att bestämma rätt passform. Många tröjor erbjuder en mängd olika passar i stället för en exakt midjemått. De kommer oftast i kroppsnära passform för ett skräddarsytt utseende, regular fit för medelstorlekar och fullt passform för män med större midja storlekar.

Trådtäthet

Vissa skjortor kan också lista trådtäthet av materialet. Tråd räknas för dress shirts minskar i regel i intervallet från 40 till 160. Ett högre tal anger en högre kvalitet. Skjortan kan också lista skikt. En två-lagers skjorta är bättre än en on- ply skjorta. Dessa siffror är dock inte kan indikera kvaliteten själva; väva stil och fibertyper påverkar också kvaliteten på en skjorta.


  

Kommentar