Skillnader mellan en Puma, en Cougar och en Mountain Lion

June 18

Skillnader mellan en Puma, en Cougar och en Mountain Lion


De stora katterna i skogarna och bergen i Nordamerika och bortom är föremål för fascination och förundran för många människor. Dessa stora varelser är en del av Felidaefamiljen. Även om de har olika namn pumor, pumor och pumor alla hänvisar till Pumaconcolor arter, enligt US Fish and Wildlife Service.

habitat

De Pumaconcolor arter kan hittas i hela Amerika. I Nordamerika är de vanligtvis kallas pumor och pumor; i spansktalande Sydamerika, de går under namnet puma. Inom USA, pumor lämna sina hem i Florida, nordöstra och västra stater, där de flesta finns. Deras naturliga livsmiljö hotas av mänsklig ingrepp.

Diet

Puman är köttätande och livnär sig på små och stora djur. Den förbrukar insekter, möss, kaniner, rådjur och älg. Djuret är en formidabel jägare, förföljelse sitt byte smyg innan bakhåll. Det kommer att bryta sitt byte hals med kraften av sin kropp eller leverera en oskadliggörande hals bita.

livsstil

Cougars är oberoende, ensamma varelser. De tenderar att leva ensam snarare än med andra medlemmar av deras art och är kända för att färdas över stora områden. Cubs bor med sin mamma (är manliga pumor inte inblandade i vården av ungar) och iväg på egen hand på cirka sex månader. Livslängden av arterna är 8 till 12 år.

Risk för människor

Puman är ibland ansvarar för personskador eller dödsfall, men det är en sällsynt företeelse. Bostäder expansionen ökar risken eftersom det ger människor och cougar miljöer närmare varandra. Pumor är ansvariga för en betydande mängd av boskap förlust, som de kan byte på för livsmedel.


  

Kommentar