Vad är det bästa sättet att lagra macadamianötolja?

April 7

Macadamianötolja uttryckt från muttern av den infödda australiensiska träd med samma namn, har kulinariska och kosmetiska användningsområden. I kosmetika används för att fixera dofter eller som ett uppmjukande medel. Kulinariska användningsområden stekning eller som en salladsolja. Makadamianötolja kan användas på ungefär samma sätt som olivolja. Förvaras på rätt sätt, kan en flaska förbli frisk upp till ett år.

Näring

Enligt Ag Commodities, Inc., det finns ingen vegetariska livsmedel högre i fett och kalorier än den macadamia nut. Ett pund av nötter bär 3.500 kalorier. Fettet som finns i muttern är en positiv enkelomättat fett. Dessutom innehåller det protein, kolhydrater, kostfiber, kalcium, fosfor, kalium, natrium, selen, järn, tiamin, riboflavin och niacin.

Egenskaper

Två macadamianötter arter är ätbara; resten är giftiga och bära oätliga nötter. Intressant, vissa aboriginska människor från Australien använder lut för att göra dessa annars giftiga nötter ätbara också. När den trycks, är oljan ungefär hälften omega-6 och halv omega-3. Macadamianötolja har en bättre förhållande mellan bra att dålig fett än olivolja, enligt Vital val.

Lagring

Grund av dess låga polyomättade fetthalten är makadamianötolja mycket stabil. Det är en vätska vid rumstemperatur. Det är normalt säljs raffinerade till en ljus gul färg. Oljan bör förvaras på en sval, mörk plats och användas inom fyra månader. Det kan förvaras i kylskåp under ett år. Om kyld, kommer det att bli grumlig. Detta kommer inte att påverka dess användning alls. Det kommer att förbli vätska även om den förvaras kallt.

Använda macadamianötolja

Macadamianötolja har en högre rökhörna än olivolja. Ändå är det bäst att hålla temperaturen till högst 400 grader F vid matlagning med det. Dess sammetslen konsistens och smidig nötaktig smak gör det perfekt för dekadenta förband eller dips. Lite av den rika oljan kan smörjas in grov hud för en fuktighetskräm också.


  

Kommentar