Hur du tränar en häst att vara en lags Roper

July 9

Hur du tränar en häst att vara en lags Roper


Roping är en av de viktigaste händelserna i sporten rodeo, och det kan vara en rolig avledning för dig och din häst. Även om du aldrig har för avsikt att tävla i en rodeo eller rep en levande stut, kan du och din häst njuta av lagarbete och samverkan som gör händelsen så speciellt. Och om du planerar att tävla i roping, kan du njuta av kamratskap av dina medtävlande och deras hästar. Ta en häst från en grundläggande ridning djur till en polerad lag roper tar tid och tålamod, men det är också givande.

Instruktioner

1 Presentera hästen lassos och rep av alla slag. Fortsätta att arbeta med hästen tills den tar emot repen som helt enkelt en annan del av miljön. Vissa människor hänga lassos och rep från staketstolpar, och även inne i stall i närheten där hästen äter. Denna konstant exponering hjälper hästen vänja sig vid repet och lär den för att visa det utan rädsla.

2 Ride hästen på en promenad, jogga och lope i båda riktningarna. Innan du börjar med någon avancerad utbildning som rep, måste hästen ha en solid grund i grunderna i ridning.

3 Montera din häst från både nära sidan (hästens vänster) och från sidan (hästens höger). Det är viktigt att repa hästar att acceptera montering från båda riktningarna eftersom kalv Ropers brukar få tillbaka på från utanför sidan. Även om en demontera inte krävs i roping tävlingar, det är en bra idé för hästen att acceptera montering från båda sidor.

4 rida din häst som du normalt gör, samtidigt införa repet från sadeln. Transportera flera slingor med dig när du rider, och svänga dem runt hästen som du promenera, jogga och lope runt arenan, ring eller betesmark. Sväng repet passivt när du arbetar med andra saker för att få hästen vänja sig vid åsynen av repet rör sig in och ut ur sitt synfält.

5 Stå stilla och be hästen att lope bort, utan att först ta några steg. Det kan ta lite tid att behärska denna färdighet, men det är en viktig fråga för en roping häst att ha. Det är bra om hästen tar några steg i en jog först. Med tiden bör det bli bättre på att sätta tillbaka på bakbenen och skjuter ifrån direkt i en slinga.

6 Placera en höbal, med en kalv-repa dummy fäst i din arena eller ridning område. Kalven-repa dummy är en plaststyrhuvud på spikar; spikarna är införda i höbal. Den roping versionen innehåller också en uppsättning av plast kalv fötter som kan sättas in i bal med hö.

7 Flytta hästen förbi kalv roping dummy och svinga repet. Arbeta först på en promenad, tills du har bemästrat fånga "kalven" och din häst tar kastar repet i steg. Flytta upp till jogga, sedan lope och slutligen en snabbare galopp.


  

Kommentar