Hur man kan stoppa hundar från nedsmutsning Mattor

January 24Om din hund jordar mattor men ingen annan inomhus yta, kan hunden ha utvecklat en förkärlek för att eliminera på mattor. En yta preferens för eliminering kan uppstå efter omständigheterna tvinga en hund upprepade gånger kissa eller bajsa på en specifik yta, såsom på filtar i en låda. Andra orsaker till olämpligt nedsmutsning innefattar separationsångest, undergiven urinering, medicinska problem, ofullständig internutbildning och territoriell urin märkning. Oavsett den bakomliggande orsaken, kan grundläggande hund vård och utbildning tekniker stoppa inomhus och platsspecifik nedsmutsning.

Instruktioner

1 Ta din hund till veterinären för en medicinsk utvärdering. Diabetes, urinvägsinfektioner och en mängd andra medicinska tillstånd kan orsaka inkontinens hos hundar och leda till inomhus nedsmutsning. Följ alla behandlingsrekommendation från din veterinär.

2 Ta bort urin och avföring lukt från mattor med en enzymatisk renare, såsom naturens mirakel, eftersom hundar upprepade gånger befria sig i områden markerade med doften.

3 Spärra din hunds tillgång till mattorna genom att placera en barriär mellan rummen och genom att övervaka hundens beteende när du är hemma. Säg "nej" om hunden promenader på matta eller luktar på den och ta hunden utomhus omedelbart.

4 Behåll en daglig utfodring och badrum schema för din hund. Ta det utanför på morgonen, på natten, och flera gånger under dagen - särskilt innan du lämnar hemmet för någon tid. Beröm och belöna din hund för att eliminera utomhus.

5 Gå hunden i minst 30 minuter varje dag och sträva efter 45- till 60-minuters promenader för energiska hundar. Denna övning minskar ångest, vilket bidrar till olämplig urinering, och ger hunden med ytterligare möjligheter att eliminera utomhus och få beröm för lämpligt beteende.

6 Ignorera hunden i cirka 10 minuter innan de lämnar huset och efter hemkomsten, och erkänna och klappa dem först när de lugna ner efter hemkomsten. Detta hjälper till att förhindra urinering från spänning och av separationsångest.

7 Införliva mattorna i positiva aktiviteter för din hund om du vill tillåta det tillgång till mattor igen. Placera maträtter på en matta eller spela med din hund på mattan, som föreslagits av Humane Society i USA, eftersom hundar gör normalt inte jord ett område där de äter eller rulla runt.

Tips

  • Tala lugnt men bestämt när styra bort hunden från mattorna. Om du skrämma hunden, kan det jord mattan från undergivna urinering.
  • Spay eller sterilisera din hund om du misstänker territoriella urin märkning, men fortsätter beteende modifiering för att stoppa problemet helt och hållet.
  • Straff kan förvärra ångest och hund beteendeproblem. Om du hittar en smutsig matta, inte straffa hunden; det kommer inte att associera matta nedsmutsning med reprimand. Istället omdirigera det till en uteplats när och om du fånga det nedsmutsning mattorna.

  

Kommentar