Hur man använder näringsmässiga jäst

August 14

Näringsmässiga jäst är en särskilt bra komplement till en vegansk kost, lägga till en ostliknande smak till olika rätter och ge B-12, vilket kan vara svårt för veganer att få utan ett komplement. Här är några idéer för att använda den i dina recept.

Instruktioner

1 Lägg till salta livsmedel. Näringsvärde jäst går med nästan alla typer av salta livsmedel. Som du experimentera med näringsmässiga jäst, använda den som en krydda, strö det på när du laga skålen. När du blir bekant med sin smak, börja integrera det i recept.

2 Strö på popcorn. Näringsmässiga jäst, särskilt i pulverform, är läcker på popcorn och är ett utmärkt sätt att få din dagliga B-12 krav!

3 Rör i soppor, såser och såser. Näringsvärde jäst är ett naturligt med någon form av salta vätska. Det bryter ned väl vid upphettning och skapar en härligt ostliknande smak. Lägg till dina favoritrecept.

4 Baka med näringsmässiga jäst. Tillsätt en matsked till ¼ kopp näringsmässiga jäst till din favorit aromatiska bakade bra. Du kan behöva öka vätske men bara något

5 Gör faux ost. "The Uncheese kokbok" av Joanne Stepaniak ger hundratals vegan recept som replikerar mejeri ostar och andra vegan ost recept kan hittas på nätet.

6 Gör en "parmesan" toppning. En snabb och läcker topping för pizza och pasta kan göras genom att blanda lika delar skållad mandel och näringsmässiga jäst tills böter. Tillsätt salt efter smak. Kylskåp i upp till en månad.

7 Dela med din katt! De flesta katter njuta av näringsmässiga jäst, så försök stänka det på dina katter mat eller sätta en tesked på en tallrik för dem att prova. Det är ett hälsosamt kattdjur mellanmål full av näringsämnen.

Tips

  • Näringsmässiga jäst är inte samma sak som öljäst. Näringsmässiga jäst odlas på svart melass och är slutprodukten av processen. Öljäst är mer bitter. Det är en biprodukt från bryggerinäringen.

  

Kommentar