Kan jag torkad frukt läder på bakplåtspapper?

January 18

Kan jag torkad frukt läder på bakplåtspapper?


Frukt läder är en enkel mos av ditt val av frukt, i kombination med ett sötningsmedel som honung, och torkas i ett livsmedel dehydrator eller ugn på bakplåtspapper. För alla som gillar en söt men hälsosamt mellanmål, gör frukt läder är ett underbart alternativ till att köpa mer förädlade färdigköpta livsmedel.

Förberedelse

Förbereda frukt läder för torkning är enkel. Bara blanda oavsett vilken kombination av frukt, kryddor och sötningsmedel du föredrar. De flesta frukter kan bara tvättas (skalad om det behövs) och blandas till en tjock puré. För bär eller andra frukter med massor av frön, kan du behöva använda en matkvarn eller sil för att ta bort fröna före blandning.

Torkning

Frukt läder är enklaste och mest torkas effektivt i ett livsmedel dehydrator. De flesta dehydrators komma med specialiserade fack för torkning frukt läder, men i frånvaro av frukt läder brickor, kan en bit pergament användas ovanpå en vanlig bricka. Pergament kan också användas på en cookie blad eller annan ugn säkra fat för torkning frukt läder i en låg värme ugn.

tips

Ugnstorkning kan ta upp till 24 timmar, och torkugn kan ta så länge som åtta eller 12 timmar. Test frukt läder torrhet genom att trycka på läder. Det bör vara klibbig och smidig, men fingret bör inte lämna en fördjupning. Var noga med läder är torr innan du ställer undan eller det kommer inte att hålla.

Vid användning av bakplåtspapper i frukt läder, lämna en fjärdedel av en tum sticker ut förbi kanten av lädret så att det är lätt att ta bort från torkfacket och därefter för att avlägsna skinn från pergament.

Använda honung eller majssirap som sötningsmedel, men hålla sig borta från granulerade sockerarter, som kan härda under torkning och ger din frukt läder en kornig konsistens.

varningar

Om ugnstorkning, är det bäst att lämna ugnsluckan knäckt att öka luftcirkulation, men detta är inte en säker teknik i hushåll med husdjur eller barn.


  

Kommentar