Konstiga Bird Beteenden

January 20

Konstiga Bird Beteenden


Varje djurart på jorden har vissa egenheter som gör den unik. Fåglar är inget undantag. Om du någonsin sett en art show på National Geographic eller Discovery Channel, det finns ingen tvekan om att du har sett några ganska mystifierande beteende. Men bortsett från några av de mer anmärkningsvärda beteende egenheter såsom parningsdanser, det är en helt annan del av konstiga beteenden som är specifika för fåglar.

nervösa beteenden

Fåglar, liksom människor, uppleva ångest. Många kommer att uppvisa beteenden som är förknippade med denna oro. Till exempel, har afrikansk grå papegojor dokumenterats bita sina tånaglar när de är obekväma eller nervös, i likhet med hur människor bita sina naglar. Den största skillnaden mellan oss och afrikansk grå papegojor är att istället för att tugga sina naglar ner till den snabba, fåglarna köra helt enkelt sina naglar genom näbben. Papegojor, å andra sidan, darra. De rufsa genom sina bröst fjädrar i vågor. Vissa fåglar, när extremt stressad, kan gråta blodiga tårar. Normalt är detta beteende endast uppvisas av fåglar under extrema tvång, till exempel under en veterinär fysisk undersökning. Detta beteende verkar inte skada fåglarna utan är helt enkelt en stressrespons.

regurgitation

Någonsin undrat om din fågel gillade dig? Du kan vara säker på att det gör om det börjar kväljningar varje gång du är i närheten. Det är ett tecken på kärlek och ömhet inom psittacine släktet att tröska på föremålet för sin tillgivenhet. Fåglar börjar göra detta vid en ung ålder, särskilt om de har hand uppfödda.

huvudet skakar

Sitta stilla och vara uppmärksamma? Inte om du är en nymfparakit. Cockatiels tenderar att skaka sina huvuden och tillbaka något när de är i "lärande läge." Även om det verkar oftast i nymfer, kommer många fåglar uppvisar detta beteende när de lyssnar uppmärksamt på dina ord eller andra ljud.

Gapande

Ingen vet riktigt varför, men om du massera en ung fågel på båda sidor av den huvudet strax under öronen, kommer det att gäspa. Denna speciella beteende verkar vara mest förekommande i psittacines, men andra fågelarter har också uppvisade den.

fjäderplockning

Fåglar som är inhysta i hem med rökare eller som ofta hanteras av rökare tenderar att plocka på sina fötter och fjädrar oftare än fåglar som lever i en rökfri miljö. Det verkar som nikotin, vare sig andas in eller absorberas genom huden från resten på en rökare händer, orsakar fågeln att utveckla hudirritationer som är extremt kliande, vilket föranledde driven fjäder drar och fötter-picking beteenden.


  

Kommentar