Turistattraktioner i nordvästra Georgien

October 2

Nordvästra hörnet av Georgien fungerar som hem till samhällen i Fort Oglethorpe, Chickamauga, Trenton och Chattanooga Valley. Området är mindre än nio miles från större storstadsområde i Chattanooga, Tennessee, och gör en bekväm destination för en weekend-resa utanför staden. Besökare till nordvästra Georgien kan hitta många sevärdheter att njuta av, inklusive nöjesparker, inbördeskriget minnesmärken och museer, och statliga parker.

Lake Winnepesaukah Amusement Park

Lake Winnepesaukah Amusement Park är bara över Tennessee och Georgien gränsen i staden Rossville, Georgien. Parken har tjänat större Chattanooga sedan 1925 och har fått sitt namn från indian ordet för "frikostiga vatten." Travel + Leisure Magazine har tidigare utsetts till parken en av de 10 bästa familjevänliga nöjesparker i USA. Attraktioner i parken innehålla mer än 35 åkattraktioner, däribland kanonkula Roller Coaster och Oh-zonen, som thrills besökare med känslan av en 14 våningar fritt fall. Kidtown, ett särskilt område i nöjesparken, har rider exklusivt för småbarn och förskolebarn. Levande underhållning, parader och fyrverkerier presenteras regelbundet. Lake Winnepesaukah Amusement Park driver från april till oktober med timmar och dagars drift Varierande. Det finns gratis parkering.

Lake Winnepesaukah Amusement Park

1730 Lakeview Drive

Rossville, GA 30741

877-525-3946

lakewinnie.com

Cloud Canyon State Park

Drivs av Georgia avdelningen av naturresurser, är Cloud Canyon State Park i Rising Fawn, cirka åtta miles från Trenton. Parken har utsikt över en ravin skuren i nordvästra Georgiens Lookout Mountain av Sitton bergsklyfta Creek. De som är villiga att göra resan nedåt och bakåt upp 600 steg kan även gå ner till botten av ravinen och komma nära två vattenfall som mynnar ut i bäcken. De som tycker camping kan hitta 72 fritidsfordon och tält campingplatser och 16 stugor i parken, samt anläggningar för camping i stora grupper. Parken erbjuder också rastplatser, en frisbeegolfbana och tennisbanor samt en damm fylld med havskatt för fiske.

Cloud Canyon State Park

122 Cloud Canyon Park Road

Rising Fawn, Georgien 30.738

800-864-7275

gastateparks.org

Chickamauga och Chattanooga National Military Park

Chickamauga och Chattanooga nationalmilitärpark, i Oglethorpe, övervakas av National Park Service. Nationalparken firar en inbördeskrig kampanj som inträffade i området 1863, under vilken EU och förbunds arméer kämpade om kontrollen över Chattanooga. Besökare kan gå stigar som slingrar sig genom 5300-acre Chickamauga Battlefield, som är hem till monument och utställningar om slaget och kriget. Besökare centrum nära Chickamauga området har en samling av militära axel armar på displayen. Parken är också hem till Lookout Mountain Battlefield, en 3000-tunnland med sina egna monument och utställningar tour. Guidade turer i båda slagfält finns, och parken är värd ofta rekonstruktioner.

Chickamauga och Chattanooga National Military Park

PO Box 2128

Fort Oglethorpe, GA 30742

706-866-9241

nps.gov/chch

Sjätte Cavalry Museum

Sjätte Cavalry Museum ligger också i Fort Oglethorpe. Museet spårar historia sjätte US kavalleriregimenten, som började 1861 och har sitt huvudkontor i Fort Oglethorpe från 1919 till 1942. Mer än 6500 kvadratfot utställningar visar uniformer, vapen, fotografier och andra föremål med anknytning till regementet. Samlingen innehåller också en Patton tank och Cobra gunship helikopter. Sjätte Cavalry Museum är öppet för allmänheten tisdagar genom lördagar.

Sjätte Cavalry Museum

6 Barnhardt Circle

Fort Oglethorpe, GA 30742

706-861-2860

6thcavalrymuseum.com


  

Kommentar