Hur man använder Stevia växt till söta livsmedel

June 11

Hur man använder Stevia växt till söta livsmedel


Stevia är den sötaste anläggningen i världen - dess sötma är upp till 700 gånger högre än för socker. Med allt detta sötma, inte stevia inte orsakar tandröta, öka blodsockernivåer eller orsaka viktökning. I allmänhet är Stevia ett säkert alternativ till socker som alla kan använda. Det har inte förekommit några rapporterade biverkningar med stevia, till skillnad från konstgjorda sötningsmedel såsom cyklamat och sackarin, som eventuellt giftiga på lång sikt.

Instruktioner

Sötning med stevia sirap

1 Harvest mogna stevia blad och löst packa dem i en kvart burk. Täck bladen med en mycket hög alkoholhalt sprit, som korn alkohol. Låt burken stå orörd under åtminstone 24 timmar.

2 Sila blandningen. Lägg till en kopp vatten, och placera över låg värme i en kastrull. Rör om då och låta alkoholen att avdunsta. Smak efter 30 minuter - tillsätt mer vatten om sirapen är för söt. Flaska och kyla.

3 Tillsätt beredd sirap drycker och livsmedel i stället för socker. Använd en tredjedel av det belopp som anges för socker i ett recept; mer kan tillsättas vid behov. För drycker, tillsätt en tesked i taget. Denna sirap kan hållas upp till ett år.

Tips

  • Du kan använda vatten i stället för alkohol att göra stevia sirap. Den resulterande vätskan kommer inte att vara riktigt lika sweet.Stevia kommer inte brunt som socker. Titta på livsmedel med stevia försiktigt för att undvika överkokning tills du är van vid matlagning utan sugar.You också kan använda torkad stevia att söta. Harvest hela stevia blad och låt torka. Krossa de torkade bladen till ett pulver och lägg till mat eller dryck på samma sätt som du skulle socker. Smak efter varje tillsats av stevia att undvika oversweetening.
  • Hemlagad stevia sötningsmedel som inte har haft alkohol kokta off kan vara farliga för barn. Aldrig hålla det där ett barn kan nå den.

  

Kommentar