Behandling för en svullen Eye i en hund

January 1

Behandling för en svullen Eye i en hund


Om din hund öga verkar svullna, ta honom till veterinären omedelbart. Om du har tur att det är något mindre och lätt att behandla, men det finns alltid en möjlighet att svullnad resultat från ett allvarligt tillstånd och tid är av yttersta vikt för att undvika synförlust. Behandling för en svullen öga beror på veterinär diagnos. Beroende på orsaken, kan din veterinär hänvisa dig till en veterinär ögonläkare.

canine Konjunktivit

Om bind foder din hunds ögonlocket verkar rosa och svullen, är det möjligen han utvecklat konjunktivit, vanligen kallad "pinkeye." Om båda ögonen drabbas, är det troligt att din hund lider av en bakteriell eller virusinfektion. Din veterinär diagnoser konjunktivit via skrapa bindhinnan eller genomför en tår test. Beroende på resultaten, kan hon ordinera utvärtes antibiotika för att behandla sjukdomen. Om bara ena ögat är inblandad, kan svullnad och rodnad resultera från en främmande kropp, allergener eller medfödda ögon missbildningar. Förutom att ta bort främmande partiklar, för att din veterinär kan utföra allergitester på ditt husdjur bestämmer källan till irritation.

canine Blefarit

Några symptom på blefarit (ögonlocksinflammation) liknar dem av konjunktivit. Hundens ögonlocket sväller och kliar, och eventuella repor förvärrar problemet. Drabbade hundar ofta upplever ögonsekretion och skorpbildning på ögonlocket. Blefarit kan bero på trauma, tumörer, ögonabnormiteter, infektion eller allergisk reaktion, med behandling beroende på orsaken. Korttidsbehandling innefattar applicering av varma kompresser till ögat flera gånger dagligen och rengöring av alla utsläpp ögat.

ögontumörer

De första tecknen på hund ögontumörer, eller okulär neoplasi, vanligtvis innebära svullnad och skelning, men ingen uppenbar smärta. Tyvärr är de flesta av ögontumörer är maligna, med en dålig prognos för hundens överlevnad på lång sikt. Din veterinär bestämmer typen av tumör genom användning av ultraljud, datortomografi och magnetisk resonanstomografi. Hon kommer att utföra en operation för att avlägsna tumören, som i allmänhet innebär att man tar ut hela ögat och några intilliggande ben - vilket låter skrämmande, men hundar justera allmänhet väl efter en sådan operation. Behandling med strålning och kemoterapi kan följa.

Tårkanalen frågor

Tårkanalen inflammation kan leda till svullna ögon. Prolaps av nictitans körtel, där körteln faller på sin plats, orsakar ett tillstånd i dagligt tal kallas "cherry ögat." Out-of-plats körtel liknar en svullen röd körsbär skjuter ut i hundens öga. De nictitans körtel hjälpmedel i produktionen av tårvätska, så din veterinär kommer att vilja bevara snarare än att ta bort det. Annars är din hund känslig för keratokonjunktivit sicca eller torra ögon, som orsakar smärta och synförlust. Kirurgi består av återställning körteln och sy den på plats igen.


  

Kommentar