Hur man rengör en utslag orsakade av rakning skägg

February 14

Hur man rengör en utslag orsakade av rakning skägg


Dessa oattraktiva, irriterande röda bulor som bildar i ansiktet efter rakning beror på inflammerade och infekterade hårsäckar eller ett utslag som kallas pseudofolliculitis barbae. Detta tillstånd, även kallat hudirritation och rakning finnar, utvecklas som grova hår av en mans skägg växer tillbaka in i huden. Dessa spetsig i odlade hår resulterar i röda finnar som kan puss fyllda. Bortsett från den förlägenhet och irritation, utslag orsakade av rakning gör det svårt att hålla ansiktet rent rakat.

Instruktioner

1 Blöt en ren handduk i kallt vatten för att göra en kall kompress. Pressa ut överflödigt vatten och hålla komprimera över utslag i 10 minuter för att minska svullnad och rodnad. Pat-torka huden med en ren handduk.

2 Krossa två jordgubbar och 1 tsk. gräddfil i en skål. Mosa de två ingredienserna tillsammans tills blandas väl. Applicera den svala blandningen till utslag i ansiktet och lämna den på i 10 till 15 minuter för att lugna den brännande känslan som orsakas av utslag.

3 Ta jordgubbar och gräddfil blandning med en fuktig handduk. Torka huden med en ren handduk.

4 Blöt en bomullstuss med antiseptisk ansiktstvätt. Försiktigt blot antiseptisk över utslag att rengöra det och förhindra infekterade finnar. Pat-torka huden med en handduk.

5 Dab hydrokortison grädde på utslag, två gånger på samma dag du rakar, för att bli av irritation, rodnad och rakning gupp.

Tips

  • Gör en pasta av krossad aspirin och vatten och gäller för en rakning utslag för att lindra smärta och brännande från utslag.
  • Använd en elektrisk rakapparat för att minimera rakning utslag. Följ upp med en hudkräm gjord för att användas efter rakning.
  • raka alltid med ledning av skäggväxt för att undvika att irritera huden.
  • Bensoylperoxid grädde, som används för att minska finnar, kan också användas för att bli av med rakning gupp.

  

Kommentar